Flandriencross in Hamme pakt uit met nieuwe hindernis: “de Toyo Tires Trap”

Flandriencross in Hamme pakt uit met nieuwe hindernis: “de Toyo Tires Trap”

Foto: sport.be/flandriencross

De balkjes kent iedereen al maar de Flandriencross in Hamme pakt zondag uit met een nieuwigheid: de Toyo Tires Trap of “bandentrap” zal de vaardigheid van de renners testen.

De Flandriencross in Hamme is de derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Het parcours onderging echter enkele aanpassingen. Zo ligt de materiaalpost tussen de twee vijvers van Domein Meulenbroek in plaats tussen de vijver en de sporthal, waardoor de afstand tussen de materiaalposten beter verdeeld is. Een tweede wijziging in het parcours is de aankomststrook: de renners draaien vijftig meter vroeger de weg op, waardoor ze in de slotronde bij de aankomst een volwaardige sprint van zo’n 200 meter krijgen. Maar de belangrijkste nieuwigheid is een gloednieuwe hindernis: de Toyo Tires Trap.

Na de balkjes in het begin van de omloop zullen de renners ter hoogte van het Primus VIP café een helling met verschillende treden van banden moeten overwinnen. De “bandentrap” is een hindernis die de vaardigheid van de renners zeker op de proef zal stellen.

“Met de technische kwaliteiten van de huidige generatie, met Mathieu van der Poel op kop, kijk ik van niets meer op. Aan een lage snelheid zullen er zeker renners zijn die hierover kunnen rijden”, voorspelt Erwin Vervecken van Golazo. “Al zullen de weersomstandigheden daar zeker een belangrijke rol spelen.”

Zaterdag krijgen een honderdtal jonge renners in de IJsboerke Kids Cyclocross de kans om samen met onder meer Flandrien van het Jaar Greg Van Avermaet het parcours te verkennen en de knepen van het cyclocrossvak te leren.

Corrigeer