Aanvaller met schroevendraaier krijgt vier jaar effectieve celstraf

Aanvaller met schroevendraaier krijgt vier jaar effectieve celstraf

Sam Van Delft moet vier jaar de cel in.

Turnhout / Beerse / Malle -

De 23-jarige Sam Van Delft uit Beerse heeft woensdagmorgen van de correctionele rechtbank in Turnhout vier jaar effectieve celstraf gekregen voor een vechtpartij met de dood tot gevolg in het centrum van Turnhout. Daarbij kwam de 28-jarige Jelle Van Bouwel uit Malle in april 2016 om het leven.

Tijdens een ruzie met kelner Jelle Van Bouwel (28) uit Malle stak Sam Van Delft uit Beerse op 4 april 2016 zijn opponent met een schroevendraaier in de schedel. Het incident vond plaats op de parking Muylenberg in Turnhout. Het slachtoffer overleed na een maandenlange coma op 18 augustus in het ziekenhuis.

De rechtbank heeft woensdagmorgen geoordeeld dat het om “opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg” gaat, maar dat er geen intentie was om te doden. De zelfverdediging die de advocaat van Sam V.D. tijdens het proces had gepleit, wordt van tafel geveegd. “Een aanval met een schroevendraaier staat niet in verhouding tot een kopstoot”, oordeelt de rechtbank.

Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf van vijf jaar tegen de 23-jarige man uit Beerse. Sam Van Delft krijgt nu een effectieve celstraf van vier jaar.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio