Jonge vrouw wordt wakker uit coma en krijgt dramatisch nieuws: “Mijn vrolijke leven is ergste nachtmerrie geworden”

Jonge vrouw wordt wakker uit coma en krijgt dramatisch nieuws: “Mijn vrolijke leven is ergste nachtmerrie geworden”

Oksana (rechts) met haar zus Diana (links), die de crash niet overleefde Foto: Facebook, Twitter

Een vrouw die in coma belandde na de horrorcrash van een Oekraïense miljonairsdochter, heeft vier weken na de crash een nieuwe klap te verwerken gekregen. Dokters hebben haar verteld dat twee familieleden de crash niet hebben overleefd.

Oksana Berchenko werd zwaargewond toen de twintigjarige Oekraïense miljonairsdochter Alyona Zaitseva vorige maand zes voetgangers doodreed in de Kharkiv. Zaitseva had een rood licht genegeerd waardoor de Lexus waarmee ze reed op zijn kant belandde en heel wat slachtoffers maakte. Zelf bleef de bestuurster ongedeerd.

Oksana lag zes dagen in een coma en herstelt op dit moment nog altijd op de afdeling intensieve zorgen. Ze heeft diepe littekens in haar aangezicht, is verwond aan haar hoofd en liep een ernstige bekkenbreuk op. Eens ze voldoende hersteld is, zal ze bovendien uitgebreide plastische chirurgie moeten ondergaan. Maar dat is het minste van haar zorgen. Vier weken na de crash heeft de vrouw immers het verschrikkelijke nieuws gekregen dat haar echtgenoot Alexander Evteev (27) en haar zus Diana (22) de crash niet hebben overleefd.

Nachtmerrie

“Het is een maand geleden dat mijn gelukkige leven veranderd is in de ergste nachtmerrie”, vertelt Oksana. “Op die dag is mijn geliefde, de liefste en geweldigste persoon, ter plaatse gedood. Net zoals mijn zus die zo van het leven hield en later overleed. Het aantal levens dat verwoest is door deze crash is groter dan het aantal doden.”

De vrouw deed ook een oproep aan alle getuigen, politie, aanklagers en de rechter om geen steekpenningen aan te nemen. Eerder raakte al bekend dat de vader van Zaitseva de slachtoffers een rijkelijk “compensatiepakket” had aangeboden, in de hoop dat zijn dochter niet naar de gevangenis moet.

“Ik wil me richten tot iedereen die op een of andere manier geraakt is door deze tragedie. Als je getuige bent, geef dan je bewijs in de rechtbank. Als je een onderzoeker, rechter, aanklager… bent, behandel deze zaak dan alsjeblieft op een eerlijke en wettelijke manier.”

Levenslang

“Als je een steekpenning aangeboden krijgt, denk dan aan gerechtigheid en aan je plicht”, gaat Oksana verder. “Neem het geld niet aan en zorg er niet mee voor dat moorden ongestraft blijven. Het gebeurde voor ons op 18 oktober, maar niemand weet wie misschien morgen in dezelfde situatie verzeilt.”

“Ik geloof dat er minstens nog een beetje rechtvaardigheid is in dit land en dat Zaitseva op de hardst mogelijke manier gestraft wordt voor het wegnemen van mijn geliefden en voor het verwoesten van de levens van zoveel anderen.”

Oksana vindt dat Zaitseva een levenslange gevangenisstraf verdient en vindt dat ze niet zou mogen “terugkeren naar haar levensstijl van voor het ongeval”. Zaitseva riskeert een maximumstraf van 10 jaar.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees