Veel schade na zware brand in café, hond overleeft het niet

Harelbeke -

In café ’t Brouwershof in Stasegem bij het West-Vlaamse Harelbeke is woensdagochtend brand uitgebroken. In het café, dat gesloten was, is er veel rookschade.

De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse en de brandweer is omstreeks 12 uur woensdagmiddag nog steeds aan het blussen. De straat is ook afgesloten voor alle verkeer. Het is al duidelijk dat er veel schade is, zowel beneden in het café als in de bovenverdiepingen.

Olivier Dorme, kapitein brandweerzone Fluvia: “Toen we aankwamen, was het hele gebouw gevuld met rook. Van het cafe tot de feestzaal en de woning erboven. Door die hevige rookontwikkeling is het hele gebouw onbruikbaar en dus onbewoonbaar. De vlammen sloegen door het ventilatierooster maar de brand was net niet uitslaand. Er zijn geen gewonden gevallen omdat er niemand aanwezig was, maar een hond is wel omgekomen door de rook.”

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar het staat wel al vast dat de brand ontstond in de hoek waar een koffiemachine en een stereoinstallatie staan. Café ’t Brouwershof en eigenaar en charmezanger Rudi Winters zijn en begrip in Stasegem en omstreken.

Veel schade na zware brand in café, hond overleeft het niet
Foto: kvo
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees