Man betrapt na kweken van 1,85 meter grote cannabisplant

Man betrapt na kweken van 1,85 meter grote cannabisplant

Foto: BELGA

Bree -

Een 36-jarige Breeënaar kreeg woensdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een celstraf van zestien maanden en een geldboete van 6.000 euro, beiden met de helft uitstel, voor het kweken van cannabisplanten in zijn tuin. Sommige exemplaren waren 1,85 meter groot.

Op 22 september 2016 kreeg de politiezone Noordoost Limburg een melding dat er een sterke cannabisgeur waar te nemen was in de Gruitrodestraat in Bree. Toen de politie te voet passeerde, merkten ze de geur zelf ook op aan een tuinafscheiding. Door de spleten van de houten panelen zagen de agenten cannabisplantjes van zo’n halve meter hoog in de tuin van het pand.

Oogstrijpe planten

Tijdens de huiszoeking die volgde, troffen de verbalisanten zestien oogstrijpe planten aan. Een plant was maar liefst 1,85 meter hoog. Verder vonden ze ook twee lege plantenbakken voor 133 stekjes en een aanhangwagen met uitgedroogde teeltaarde. In het tuinhok hingen enkele stengels van cannabisplantjes te drogen. Ook in de woning zelf lagen er zakjes gedroogde wiet verspreid in slaapkamer en keuken.

De rechter veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van zestien maanden en een geldboete van 6.000 euro, beiden met de helft uitstel. Verder werd er ook een winstbedrag van 4.950 euro verbeurd verklaard.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio