Vandaag nog genieten, maar Koning Winter staat met sneeuw voor de deur

Vandaag nog genieten, maar Koning Winter staat met sneeuw voor de deur

Foto: ss

Met temperaturen tot 14 graden kunnen we woensdag nog genieten van aangenaam herfstweer. Maar lang zal dat niet duren. Vanaf begin volgende week staat Koning Winter voor de deur en ook in Vlaanderen heeft hij smeltende sneeuw in de aanbieding.

Donderdag trekt een regenzone langzaam over het land. ’s Ochtends is het over het westen reeds zwaarbewolkt met lichte regen. Elders is het dan nog droog met opklaringen. In de loop van de dag verplaatst de storing zich naar het centrum en het oosten van het land. Met maxima tussen 11 graden in de Hoge Venen en 15 graden in het centrum is het nog zacht voor de tijd van het jaar.

Vrijdag is het op de meeste plaatsen eerst nog zwaarbewolkt met perioden van regen. Later wordt het gedeeltelijk bewolkt vanaf het westen met nog kans op enkele lokale buien. In het zuidoosten blijft het regenachtig. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden.

Zaterdag in de voormiddag is het tijdelijk nog regenachtig in het oosten van het land. Daarna komen er opklaringen vanaf het westen maar worden er ook lokale buien verwacht. In de avond is er kans op winterse buien in de Ardennen. Het wordt gevoelig kouder dan de vorige dagen met maxima tussen 5 en 8 graden.

Zondag blijft het zeer wisselvallig en fris. Opklaringen en bewolkte perioden wisselen elkaar af met lokale buien. Op de Ardense hoogten valt er soms smeltende sneeuw of sneeuw. De maxima schommelen tussen 1 of 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden aan de kust. In het oosten wordt nachtvorst verwacht.

Vandaag nog genieten, maar Koning Winter staat met sneeuw voor de deur
Weerbericht woensdag Foto: KMI

Maandag wordt het waarschijnlijk eerst droger met enkele opklaringen, maar later neemt opnieuw de kans op buien toe vanaf het westen met ook vrij veel wind. De maxima liggen tussen 0 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 5 en 8 graden elders.

Vanaf dinsdag wordt het wisselvallig met sneeuwbuien in de Ardennen en regen of soms winterse buien elders. De temperaturen zullen een paar graden dalen met woensdag maxima rond 4 of 5 graden in het centrum.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Het weer in België


meer...