Waaslandtunnel blijft open

AVW: “Als alles goed gaat, zijn alle rijstroken tegen donderdagochtend weer vrij”

Antwerpen -

De twee versperde rijstroken op de Ring richting Nederland blijven, net als de oprit Borgerhout, ook tijdens de avondspits afgesloten. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is om 17 uur begonnen aan een belangrijke test. Omstreeks 19.30 uur raakte bekend dat de resultaten uiterst positief zijn. “Als alles goed gaat, zijn alle rijstroken tegen donderdagochtend weer open”, meldt het AWV op Facebook.

“De freestesten zijn positief”, meldt het AWV op Facebook. “We gaan beginnen met de behandeling van de rest van het wegdek over een lengte van 1,1 km. Als alles goed gaat hopen we tegen de ochtendspits van donderdag de volledige weg terug vrij te kunnen maken.”

Het ziet er dus naar uit dat freesmachines de smurrie kunnen opkuisen. Ze gaan nu een zeer dun laagje van enkele millimeters van het wegdek fijn frezen. Door slechts een zeer dun laagje weg te frezen, brengen we geen schade toe aan het beton en zijn er geen verdere herstellingswerken nodig.

“Het Agentschap Wegen en Verkeer hoopt de werken voor 6u morgenochtend volledig te kunnen afronden, zodat de ring net voor de ochtendspits opnieuw vrijgegeven kan worden.”

Zware hinder

Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum herhaalde in de vooravond nog om de omgeving te mijden en vroeg bestuurders om proactief te zijn. Op de E17 en E34 richting Antwerpen, de R2 richting Nederland, de N16 (tussen de E17 en de A12) en de Ring richting Nederland staan er rond 19 uur nog altijd lange files.

Eén lichtpuntje in deze doffe ellende is dat de waaslandtunnel dan toch niet dichtgaat voor onderhoudswerken. Eerst werd aangekondigd dat de ‘Konijnenpijp’ van 20 uur tot 4 uur vannacht dicht ging. Het is er al een hele dag bijzonder druk.

Een vrachtwagen verloor dinsdag een deel van zijn lading vloeibare siliconen en het opruimen blijkt geen gemakkelijk taak. Over een afstand van 1,1 kilometer tussen Berchem en Antwerpen-Oost zorgt het goedje voor een bijzonder glad wegdek. De brandweer en de Civiele Bescherming hebben heel de nacht en woensdagmorgen doorgewerkt waarna het AWV de werken overnam.

LEES OOK. Gelekte smurrie veroorzaakt zelfs nog tot vanavond verkeerschaos: hoe is dat mogelijk

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S