Bestuur te oud en geen opvolgers: en daarom neemt jeugdhuis drastische beslissing

Bestuur te oud en geen opvolgers: en daarom neemt jeugdhuis drastische beslissing

De bestuursleden betreuren het dat het jeugdhuis stopt. Foto: if

Huldenberg / Sint-Agatha-Rode -

Jeugdhuis De Jerooms (JEugd ROoi en OMStreken) in Sint-Agatha-Rode stopt ermee. “We hebben allemaal een zekere leeftijd bereikt”, zegt voorzitter Timon De Keyzer. “We zijn geen studenten meer. Het wordt te moeilijk om het bestuur te combineren met onze job.”

Het was een moeilijke beslissing, maar de bestuursleden zijn het eens over de sluiting. “We hopen dat er ooit een nieuwe generatie komt die het jeugdhuis wil openhouden, maar helaas hebben we die nog niet gevonden”, zegt voorzitter Timon. “We merkten dat er minder en minder jong volk over de vloer kwam, de interesse is er niet meer. In januari organiseren we ons laatste feest. Daarna geven we onze sleutels terug aan de gemeente.”

Slechte bereikbaarheid

Bestuurslid Tibo Hulens merkt op dat het jeugdhuis moeilijk te bereiken was voor jonge mensen. “De laatste bus naar huis vertrok al om 22 uur. Dat is natuurlijk veel te vroeg. Jonge mensen gaan liever in Leuven uit dan in Huldenberg. Erg spijtig. Een tiental jaren geleden, toen het jeugdhuis nog ‘Jevaro’ heette, stonden de mensen tot buiten aan te schuiven. Dat was de laatste jaren heel wat minder.”

Ook schepen van Jeugd Philippe Vervoort (Open VLD) merkt de vervoersproblematiek op. Hij ziet het als de hoofdreden voor de sluiting. “Bijzonder spijtig. Ik heb zelf mooie herinneringen als jonge man in jeugdhuis Jevaro, en ook De Jerooms heb ik steeds gekend als een mooi, warm clubhuis. Helaas is het in een kleine gemeente als Sint-Agatha-Rode niet evident om nieuwe kandidaat-bestuurders te vinden.”

Pas in januari

Penningmeester en secretaris Eef Ginis betreurt dat de club stopt, maar besluit eveneens dat het niet anders kon. “Hoeveel oproepen we ook doen, we vinden geen nieuwe leden. Op den duur werden alle beleidstaken vervuld door een steeds kleiner wordende groep. We hebben met plezier onze schouders achter de club gezet, maar nu was het niet haalbaar meer.”

Schepen Vervoort doet een warme oproep naar een team dat het jeugdhuis wil overnemen. “De sluiting is pas in januari officieel, dus ik hoop dat het jeugdhuis in haar laatste maanden toch nog redding vindt.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees