Black Friday is winterse tegenganger van Winkelnacht: “Hét moment om voordelige kerstkoopjes te doen”

Black Friday is winterse tegenganger van Winkelnacht: “Hét moment om voordelige kerstkoopjes te doen”

Foto: sbr

Roeselare -

Komende vrijdag zijn er opnieuw koopjes te doen op Black Friday in Roeselare. Drie jaar geleden was de stad de eerste die op de Black Friday-kar sprong en intussen is het vooral bij retailers een vast gegeven geworden.

“Oh my God! Black Friday's back!”, valt te lezen op de affiches die overal verspreid hangen in de stad. Komende vrijdag 24 november zijn de winkels in het centrum open tot 21 uur en worden er kortingen gegeven. Drie jaar geleden was Roeselare de eerste Vlaamse stad om met Black Friday uit te pakken. Toen een voorzichtige poging, intussen is Black Friday een vaste waarde geworden op de shoppingkalender. De stad en vzw Shopping & Centrum Roeselare halen de mosterd uit het Verenigd Koninkrijk en de VS, waar de handelszaken op de laatste vrijdag van november, daags na Thanksgiving, grote kortingen geven. De winkels pakken er uit met kortingen, acties of een leuk extraatje voor de klanten. Het is dé ideale manier om een kalm moment, zo net voor de kerstaankopen, toch aantrekkelijk te maken voor de shoppers. Met een korting erbovenop wordt er misschien toch al aan de kerstcadeautjes gedacht. “Iedereen kan dus na het werk gezellig komen shoppen. Een dag of namiddag verlof nemen mag uiteraard ook altijd”, lacht Alex Leupe van vzw Shopping & Centrum Roeselare. “Al dan niet in combinatie met een hapje of een drankje. Dus breng je broers, zussen, moeders, schoonmoeders, collega's, buurvrouwen, dochters en vriendinnen mee, want er gaan koopjes te doen zijn.”

“Jaar na jaar groeien”

De allereerste Black Friday bracht geen overrompeling teweeg. Maar het concept wint aan bekendheid en wordt stilaan de winterse tegenganger van de Winkelnacht genoemd. “We zien het jaar na jaar groeien. Wij waren in Vlaanderen de eerste stad die op de Black Friday-kar gesprongen is. Grote retailers zoals Mediamarkt deden het al langer en ook bij veel andere winkelketens is het een vast gegeven aan het worden. Maar wij waren en zijn nog altijd de eerste stad die er een globaal evenement van maken. Dat was ook zo met de Batjes en met Winkelnacht. Ik ben er zeker van dat anderen zullen volgen.”

De voordelen zijn duidelijk volgens Leupe. “Het is de laatste kans om met korting winterspullen te kopen. Anders moet je nog meer dan een maand wachten tot de solden beginnen in januari.” Ook de winkels zijn voorstander. “Ze waren zelfs vragende partij om de winkels langer te mogen openhouden. Dus zijn we van 20 naar 21 uur gegaan. Ze geven grote kortingen. Sommigen maken er zelfs een Black Week van en zien het als een uitgelezen kans om resterende kledij van winter 2016 aan spotprijzen te verkopen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio