Asbestschool donderdag opnieuw open, maar waakzaamheid blijft voorlopig

Asbestschool donderdag opnieuw open, maar waakzaamheid blijft voorlopig

Foto: ies

Moerbeke-Waas -

De asbestproblemen in kleuter- en basisschool De Vlinderdreef zijn bijna achter de rug. De school opent vandaag opnieuw de deuren.

LEES OOK: Asbest op de speelplaats: alle leerlingen moeten twee dagen thuisblijven

Toch zijn nog niet alle voorzorgsmaatregelen opgeheven. “Dinsdag lieten we zowel binnen als buiten het gebouw 41 grond- en luchtstalen nemen. Woensdagmiddag liet het labo weten dat alle stalen negatief waren, op één ruimte na. Die ruimte werd woensdagavond helemaal opnieuw gereinigd. Daarna zijn opnieuw stalen genomen. We verwachten donderdagvoormiddag die laatste resultaten”, zegt burgemeester De Caluwé (Open VLD).

De school kan dus weer open maar er is geen verbinding tussen de kleuter- en de lagere afdeling. “De kinderen van de lagere school komen via de Drongendreef en verzamelen in de nieuwe turnzaal. De leerlingen van het vierde en vijfde leerjaar zullen pas na 10.30 uur weer in hun klassen kunnen. Voordien worden ze opgevangen. De kleuters verzamelen langs de Hospicestraat op hun binnenspeelplaats en blijven binnen zolang de werken aan de gang zijn.”

Een gespecialiseerde firma is gisteren gestart met het opruimen van het afval. “De komende dagen en weken voeren we dagelijks metingen uit. Indien nodig zullen we niet aarzelen bijkomende maatregelen te nemen”, aldus De Caluwé.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees