‘De Slimste Mens’ heeft er ongetwijfeld zijn spannendste finale ooit op zitten

‘De Slimste Mens’ heeft er ongetwijfeld zijn spannendste finale ooit op zitten

Linde Merckpoel en Thibault Christiaensen krijgen woensdag het gezelschap van drumster Isolde Lasoen in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Benieuwd of zij erin slaagt het “rooie geweld” een beetje te temmen. Spannend maakten de drie het alleszins wel!

Wie is de nieuwkomer?

Nieuwkomer van dienst is de Vlaamse drumster en zangeres Isolde Lasoen. Of zij ooit De Slimste Mens ter Wereld zou kunnen worden? “Dat is nogal relatief”, zegt ze. “Want soms ben je slim en soms ben je dat ook helemaal niet.”

Voor de start van het programma was ze alleszins behoorlijk opgejaagd. En dat heeft haar gezin aan den lijve ondervonden. “Ik ben de hele dag niet zo lief geweest. Sorry daarvoor!”, klinkt het.

Wie zit er in de jury?

In de jury: Jan-Jaap Van der Wal en Philippe Geubels. Zij zitten voor de eerste keer naast elkaar in het programma, maar kennen elkaar wel een beetje.

“Ik heb hem leren kennen op een benefiet voor mensen met een beperking”, legt Philippe Geubels uit. “Jan-Jaap vroeg me toen: is dat voor u dat wij geld aan het inzamelen zijn?”

‘De Slimste Mens’ heeft er ongetwijfeld zijn spannendste finale ooit op zitten
Foto: VIER

Welke bekentenis hadden we niet zien aankomen?

Binnenkort krijgen we er een nieuwe vuilniszak bij in Vlaanderen. Eenvoudiger wordt het sorteren er daardoor niet echt op. Maar daar trekt Jan-Jaap Van der Wal zich helemaal niets van aan.

“Ik doe al mijn vuilnis gewoon in één zak”, vertelt hij. “En daarna gooi ik die in de bak voor kleding naar Afrika. Dat is toch ook leuk voor die mensen daar. Dat is toch gewoon verrassend!”

Wat was de flauwste mop?

Philippe Geubels speelt graag gezelschapsspelletjes. Zo heeft hij voor de negentigste verjaardag van zijn grootmoeder zelfs een gepersonaliseerde versie van ‘Wie is het?’ gemaakt. Volledig voorzien van foto’s van al haar vrienden en vriendinnen.

“Alleen kon ik nogal gemakkelijk winnen”, aldus Geubels. “Ik moest gewoon vragen: leven ze nog? En dan alles naar beneden doen.”

Wie mag er zich voor minstens één dag De Slimste Mens Ter Wereld noemen?

Linde Merckpoel slaagt er voor de derde dag op rij in om zich te kronen tot ‘De Slimste Mens ter Wereld voor één dag’. Ze rondt af met 363 seconden. Met een score van 306 seconden staat Thibault op de tweede plaats. Isolde volgt met 245 seconden.

‘De Slimste Mens’ heeft er ongetwijfeld zijn spannendste finale ooit op zitten
Foto: VIER

Hoe verliep de finale?

Thibault en Isolde zorgen voor vermoedelijk de spannendste finale ooit in De Slimste Mens. Met de voorlaatste vraag snoept Isolde een heleboel seconden af van Thibault. Alleen kan ze nadien niet op het laatste, doorslaggevende antwoord komen. Razend spannend wordt het!

Uiteindelijk komen ze terecht op een stand van 7 seconden tegenover 10 seconden. Thibault kan meteen een buurland van Libië noemen en gaat zo met de overwinning naar huis. Daarmee krijgt hij ook een plaatsje in de finaleweek.

 

 

Wie zien we morgen?

Donderdag doet Groen-politicus Kristof Calvo zijn intrede in het programma.

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees