Schokkende beelden tonen hoe het eruitziet als bedwantsen ‘s nachts wel kunnen bijten

Schokkende beelden tonen hoe het eruitziet als bedwantsen ‘s nachts wel kunnen bijten Video: Facebook

Duizenden piepkleine insecten die de nachtrust met z’n allen verstoren, het is een nachtmerrie voor velen. Een Brits koppel hield er blijkbaar een andere mening op na en liet een kolonie bedwantsen meer dan zes jaar woekeren in de slaapkamer van hun flat. Ondertussen werden al minstens dertien andere woningen in het gebouw getroffen door de minieme beesten en moesten ongediertebestrijders uitrukken om de plaag weer onder controle te krijgen.

Het bekende Engelstalige rijmpje good night, sleep tight, don’t let the bedbugs bite (goeienacht, slaap zacht, laat de beestjes niet bijten, red.) krijgt in deze slaapkamer een wel erg griezelige betekenis. Het inwonende koppel had zich zes jaar lang weinig aangetrokken van de duizenden piepkleine beestjes die langzaamaan hun slaapkamer inpalmden, waardoor het volledige Londense appartementsgebouw plots last had van het ongedierte.

Een team van ongediertebestrijders moest dus dringend aan de bak om de plaag te bestrijden en maakte een wansmakelijke video van de duizenden bedwantsen die letterlijk overal in de slaapkamer verstopt zaten. Bedwantsen of wandluizen, zijn kleine insecten die een roodbruine kleur hebben, maar ook donkerrood kunnen zijn als ze zich net tegoed hebben gedaan aan het bloed van hun ‘gastheren’. Ze zijn in Europa en de Verenigde Staten al enkele jaren bezig aan een opmars, wat deze beelden duidelijk bewijzen.

De twee mannen die de beesten een halt moeten toeroepen zijn zelf gechoqueerd als ze de slaapkamer bekijken voor ze aan hun vreselijke taak beginnen. “Een van de ergste plagen die ik al heb gezien”, zegt een van de mannen, terwijl hij voor het oog van de camera toont waar de beesten zich overal bevinden. Onder en op de matras, tussen de bedlakens, op de muur en zelfs in stopcontacten zitten kolonies van wel duizenden bedwantsen. “Er werd vorige nacht nog in dit bed geslapen”, aldus de ongediertebestrijder. “Dit is dus het bed waar het koppel elke nacht in sliep.”

Toenemende resistentie

De woning maakt deel uit van een flatgebouw van 135 appartementen, waar de bewoners hun dagelijks leven deelden met het ongedierte. Ondertussen trokken de beesten al in tientallen appartementen binnen. Dertien woningen moesten al worden behandeld, maar daar zal volgens de bestrijders de kous nog niet mee af zijn.

De bedwantsen verspreiden zich razendsnel en het is uiterst moeilijk om van de beesten af te raken eens ze zich ergens thuisvoelen. Als de insecten bijten om bloed te drinken, laten ze pijnlijke, jeukende plekken achter, die amper te behandelen zijn, maar wel vanzelf weer verdwijnen.

De bedwantsen zijn zo succesvol omdat ze steeds meer resistent worden tegen insectenverdelgers en zijn over de hele wereld te vinden door het toenemende internationale verkeer. Een plaag van de beestjes kan het best worden bestreden door experts, maar zoals bovenstaande beelden bewijzen, wacht je best geen zes jaar voor je zo’n expert contacteert.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees