Robert had zijn rug nog niet gedraaid of dieven gaan aan de haal met zijn peperdure fiets

De dieven pikten de fiets van Robert Duym uit zijn voortuin. Foto: ies

Lokeren -

Twee stoutmoedige jonge snaken zijn er eergisteren met de unieke fiets van Robert Duym vandoor gegaan. Die rekent erop dat de fiets zo opvallend is dat hij quasi onverkoopbaar is en hoopt hem nog terug te vinden.

Robert Duym woont aan de Krommingestraat, op de grens van Lokeren met Waasmunster, vlakbij de spoorlijn Antwerpen-Gent. Aan de overkant van de spoorweg loopt het fietspad dat Lokeren met Sint-Niklaas verbindt. Dat fietspad is momenteel onderbroken, waardoor fietsers een omleiding moeten volgen en via de Krommingestraat naar Sinaai en Sint-Niklaas kunnen.

“Ik ging dinsdagmiddag de post uit mijn brievenbus halen toen hier twee jongeren van maximaal 14 jaar oud voorbijfietsten. Eén van hen, een zwarte jongen die perfect Nederlands sprak, stopte en vroeg me de weg naar het station van Sinaai. Zijn vriend wachtte enkele meters verder. Toen ik de uitleg deed, bedankte hij me. Maar hij toonde wel veel interesse voor mijn elektrische ISY-fiets. Een heel opvallend fietsje, in het oranje gespoten, en zelf helemaal uitgebouwd.”

4.000 euro

Nadat Robert zijn post in zijn huis had gebracht en terug naar zijn voortuin ging, bleek zijn fiets verdwenen. Ook de twee jongeren waren weg. “Maar ik merkte meteen dat één van hun fietsen aan de overkant in de gracht lag en dat even verderop een tweede fiets tegen een boom stond. Toen voelde ik natuurlijk al nattigheid. Ik ben nog rond gaan kijken, ben zelfs meteen naar het station van Sinaai gereden maar niets of niemand meer te zien.”

De fietsen die de jongeren hadden achtergelaten, waren vermoedelijk ook gestolen. “Ik ga er van uit dat die kereltjes goed wisten wat ze deden en dat ze misschien zelfs opgewacht werden door iemand met een wagen. Want met twee man kunnen ze niet samen op deze fiets.”

De fiets heeft een waarde van meer dan 4.000 euro. “Maar hij was zo opvallend dat ik hem niet had verzekerd. Ik ging er van uit dat hij voor een dief geen waarde had. Een vergissing. Ik kan dus alleen maar hopen dat iemand de fiets links of rechts opmerkt en dat ik zo toch een spoor kan terugvinden. Ik diende wel klacht in bij de politie, maar het is duidelijk dat fietsdiefstal geen prioriteit is. Terwijl ik wel enorm gehecht ben aan mijn vehikel. Zeker omdat ik hem helemaal gepersonaliseerd heb.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees