Ex-vrouw treft vermoorde zakenman aan in villa: “Ze kwam in tranen aangelopen”

Neerpelt -

In het Limburgse Neerpelt is woensdagavond het levenloze lichaam van een Nederlandse zakenman aangetroffen. Het gaat om een moord, bevestigt het parket van Limburg.

Het lichaam van de vijftiger werd in de vroege vooravond gevonden. Omdat de man niet op zijn werk was komen opdagen, raakten familieleden en collega’s ongerust. De man werd in zijn riante villa in de Tisselrietweg in Neerpelt aangetroffen in een grote plas bloed. De politie en het parket kwamen ter plaatse en verzegelden het huis. Het parket van Limburg heeft een onderzoeksrechter gevorderd om het overlijden te onderzoeken. Een wetsarts en het labo konden schotwonden vaststellen bij de 51-jarige man.

Een buurtbewoner reageert geschokt op het nieuws tegenover Het Belang van Limburg. “De ex-vrouw van het slachtoffer kwam woensdagavond in tranen aangelopen”, klinkt het. “Ze had hem in zijn huis gevonden. Hij lag op de vloer in een plas bloed.”

Ook andere buurtbewoners kunnen het moeilijk vatten. “Toen we hoorden van dit gruwelijke misdrijf, konden we het moeilijk geloven. Hij was zo’n vriendelijke man”, luidt het. “Je kon absoluut niet vermoeden dat iemand hem iets zou willen aandoen. Het is angstaanjagend en verschrikkelijk voor zijn familie.”

Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf gaat het om de Nederlander Marcel van Hout, eigenaar van het Nederlandse bedrijf Universal BV. Het bedrijf is onbereikbaar “vanwege familieomstandigheden”.

Zeven jaar geleden brandde een ander huis van de man aan de Ganzenpas in Neerpelt af. Het ging toen om kwaad opzet.Het parket heeft voorlopig nog geen aanwijzingen richting eventuele verdachten voor het gewelddadige overlijden van de man. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees