Juf Esther (29) dood aangetroffen naast spoorweg: geen wanhoopsdaad, maar wat dan wel?

Juf Esther (29) dood aangetroffen naast spoorweg: geen wanhoopsdaad, maar wat dan wel?
Gent -

Ook na een autopsie is er nog geen duidelijkheid over de oorzaak van het overlijden van Esther Saman. Het levenloze lichaam van de 29-jarige vrouw werd zondagochtend aangetroffen op een steile helling naast het treinspoor in Ledeberg. Ondertussen wordt de kleuterjuf van het Sint-Pietersinstituut op sociale media alom geprezen.

Het lichaam van de 29-jarige kleuterjuf Esther Saman werd zondagochtend gevonden langs de spoorweg in de Frans de Mildreef in Ledeberg. Vier dagen later is het nog heel onduidelijk wat er precies met haar gebeurd is.

Uit onderzoek is gebleken dat het niet om een wanhoopsdaad gaat. Er wijst ook niets in de richting van kwaad opzet. “Alle andere pistes blijven open en worden tijdens het gerechtelijk onderzoek voort bekeken”, zegt het parket.

Hoe de jonge kleuterjuf dan terecht kwam op die eenzame, donkere plek naast de spoorweg in de Frans De Mildreef en hoe zij kwam te overlijden, wordt verder onderzocht. Werd zij het slachtoffer van een ongeval? Kreeg ze een hartaanval? De autopsie heeft alvast voorlopig geen duidelijkheid verschaft.

"Superjuf met grote glimlach"

Esther, afkomstig uit het Waasland, gaf les aan het Sint-Pietersinstituut in Gent, waar met grote verslagenheid gereageerd wordt op het overlijden. Uit de foto’s van haar schoolblog “De Poezenklas” en de reacties op Facebook blijkt dat zij een immer enthousiaste juf was die voor veel kindjes een betekenisvolle steun is geweest . “Zoals enkele van mijn leerlingen zeiden...ze was echt een zonnetje in huis”, post een collega. “Een superjuf met een grote glimlach”, lezen we elders. Gedreven, lief en goedlachs zijn almaar terugkerende woorden.

De school plaatste ook een mededeling op haar site: “Alle leerkrachten hebben tijd vrijgemaakt om het aan de kinderen te vertellen”, aldus de directrice. “Er werd op hun niveau gepraat over hetgeen gebeurd is.” 

In de inkomhal van de school staat een afscheidshoekje met een gedachtenboek waarin ouders, collega’s en kinderen iets kunnen schrijven. “Mijn dochtertje kan het niet vatten dat haar juf er niet meer is”, aldus een ouder.

De familie van Esther onthoudt zich voorlopig van alle commentaar. De uitvaartplechtigheid heeft zaterdagnamiddag plaats in het crematorium van Sint-Niklaas.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees