Thomas Vanderveken maakt indruk met generale repetitie tijdens Night of the Proms

Tijdens de 33ste editie van de Night of the Proms mocht het publiek een opmerkelijke artiest op het podium verwelkomen. Niemand minder dan Thomas Vanderveken mocht er woensdagavond zijn stresstest afleggen door een stuk uit het pianoconcerto van Edvard Grieg te spelen met een groot orkest. De televisiepresentator oogde aanvankelijk erg nerveus, maar het optreden zelf verliep bijzonder goed.

Het concert kadert binnen een project waar Vanderveken al een jaar mee aan de slag is. Als kind droomde hij ervan om een pianist te worden, maar mede door zijn presentatiewerk voor Klara en Eén was het er nooit van gekomen. Tot nu. Voor het Canvas-programma ‘Thomas Speelt Het Hard’ probeert hij alsnog zijn droom waar te maken, en afgaande op bovenstaande beelden lijkt zijn generale repetitie alvast dik in orde.

Niettemin was Vanderveken erg zenuwachtig toen hij het podium betrad. Hij kon bovendien zelfs zijn eigen hartslag aflezen op het scherm achter zich. Gelukkig konden de eerste noten voor de nodige kalmte zorgen en leefde hij zich helemaal in met de hulp van het orkest. Een groot applaus van het publiek en felicitaties van presentator Kobe Ilsen volgden onmiddellijk.

Het moment van de waarheid voor Vanderveken vindt plaats op zeven december. Dan wil hij het volledige pianoconcerto van Grieg brengen in de Bijloke in Gent. Geen makkelijke klus, aangezien het concerto vaak wordt beschouwd als “aartsmoeilijk”. 

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees