Vzw had nu al enkele werknemers in Blankenberge

Maatwerkbedrijf opent afdeling in Blankenberge: goed voor twintig nieuwe jobs

Maatwerkbedrijf opent afdeling in Blankenberge: goed voor twintig nieuwe jobs

OCMW-voorzitter Björn Prasse (in grijs pak) volgde het werkbezoek van viceminister-president Bart Tommelein in Oostende. Foto: dji

Blankenberge -

Vzw Oesterbank opent binnenkort een nieuwe afdeling in Blankenberge, goed voor zeker twintig arbeidsplaatsen. Uitvalsbasis wordt een pand in de ambachtszone in Uitkerke. Er kunnen werknemers terecht, die het moeilijk hebben om op de gewone arbeidsmarkt aan de slag te gaan.

Viceminister-president Bart Tommelein (Open VLD) bracht donderdagmorgen een bezoek aan de Oesterbank in zijn eigen stad Oostende. De Oesterbank telt vandaag 420 werknemers en is sterk gespecialiseerd in zogenaamde ‘supply chain-opdrachten’ voor grotere bedrijven. Een waardevolle tewerkstelling realiseren voor kansarme arbeidskrachten en deze doelgroep uit de kustregio inschakelen in een aangepast arbeidsproces, is de missie van het bedrijf. De Oesterbank heeft vestigingen in Oostende en Nieuwpoort, en binnenkort ook in Blankenberge. De stad Blankenberge sloot al een overeenkomst met De Oesterbank voor het inzetten van een personen met een beperking voor de opruiming van zwerfvuil en andere taken ter ondersteuning van de technische dienst BODI.

Met de opening van een nieuwe afdeling in Blankenberge gaat de samenwerking een stap verder en komen er in een klap heel wat jobs bij. “Een jarenlange gezamenlijke droom wordt waargemaakt”, zegt OCMW-voorzitter Björn Prasse, die gisteren het werkbezoek van Tommelein volgde.

Pand gekocht

Oesterbank heeft een pand in de ambachtszone in Uitkerke gekocht en zal er begin februari, na enkele bouwtechnische aanpassingen, activiteiten voor onder andere Daikin Europe en zijn toeleveranciers uitvoeren. “Voor Blankenberge betekent dit een twintigtal arbeidsplaatsen ‘maatwerk’, specifiek voor mensen die het iets moeilijker om op de arbeidsmarkt terechtkomen. Die mensen krijgen een extra ondersteuning, krijgen een nuttige dagtaak en dragen op die manier ook bij aan de reguliere economie. De toekomst ligt voor ons en biedt zeker nog opportuniteiten. We denken hierbij aan arbeidszorg, werkervaringsplaatsen”, duidt Prasse.

Kansarmoede hoger langs de kust

Daikin Europe en Oesterbank hebben ook een logistiek plan uitgewerkt, waardoor De Oesterbank binnen de twee uur na afroep kan leveren. “Dat we langsheen de kust, waar de werkloosheid en de kansarmoede iets hoger liggen, nu over de gemeentegrenzen heen de handen in elkaar kunnen slaan is fantastisch. We creëren samen met grote spelers zoals Daikin specifiek arbeidsplaatsen voor laaggeschoolden. Een zinvolle dagbesteding hebben en ook het feit bij te dragen aan de economie en maatschappij is niet alleen erg belangrijk maar het geeft de doelgroep ook een stuk fierheid terug waar ze in dit geval meer dan recht op hebben”, aldus nog Prasse.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio