Voetbal1ste amateurklasseSK LOMMEL - SK DEINZE - Matthias Lievens kijkt topper met vertrouwen tegemoet

“Iedereen doet zijn job”

“Iedereen doet zijn job”

Matthias Lievens: “Lommel verloor thuis nog niet, maar wij willen die reeks doorbreken.” Foto: Marc Van Hecke

Lommel / Deinze -

SK Deinze trekt zaterdag met vertrouwen voor een topper naar leider SK Lommel. De ploeg van coach Regi Van Acker staat op één punt van de top vier en op vijf punten van de Limburgse lijstaanvoerder. Matthias Lievens gelooft in een positief resultaat.

“De thuisoverwinning tegen FC Knokke bezorgde ons een mentale boost”, zegt de 23-jarige centrale verdediger van SK Deinze. “We wonnen verdiend van de nummer twee uit de rangschikking en incasseerden opnieuw geen doelpunt. Iedereen deed zijn job. Dat vormde de basis voor die belangrijke zege. We bevestigden dat wij over de beste defensie in onze reeks beschikken. Dit is niet enkel de verdienste van de laatste linie, maar van de volledige ploeg. Het verdedigende werk begint bij de aanvallers. We incasseerden in de voorbije twaalf wedstrijden slechts acht treffers.”

“In de topper tegen SK Lommel staan de twee minst gepasseerde defensies tegenover elkaar. De leider incasseerde slechts elf goals.”

Je bent aan de zijde van Arnaud De Greef aan een zeer goed seizoen bezig.

“We vormen een complementair duo in het hart van de defensie. We zijn allebei kopbalsterk, wat tegen ploegen met veel gestalte een noodzaak is. Ik ben iets defensiever en voorzichtiger ingesteld. De Greef is sterk met de bal aan de voet en schuift graag mee in op het middenveld. We kennen elkaar door en door. We speelden twee jaar samen bij Eendracht Aalst waarna hij voor één seizoen naar het Nederlandse FC Dordrecht trok. We werden vorig seizoen bij SK Deinze opnieuw verenigd waardoor we weinig op automatismen moesten werken.”

Wat verwacht je van de wedstrijd in Lommel?

“Onze opponent verloor vorig weekend bij Excelsior Virton en kan zich geen tweede opeenvolgende misstap veroorloven. SK Lommel verloor op eigen terrein nog geen enkele keer. We gaan proberen om die ongeslagen reeks te doorbreken. Wij komen gedreven maar zonder veel druk aan de aftrap. De winst tegen FC Knokke was een noodzaak om in de buurt van de top-vier te blijven. Wij zijn op ons best tegen de betere ploegen met veel voetballend vermogen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio