voetbal3de amateurklasse - Maarten Van HeckeAvanti Stekene

“Opletten dat we niet van onze wolk tuimelen”

Stekene -

Na de knalprestatie tegen leider Eppegem trekt Avanti zondag naar het voorlaatst geklasseerde Vlamertinge.

“Er wordt gezegd dat het geen probleem mag zijn en dat is net het gevaar na zo'n geweldige prestatie”, waarschuwt Maarten Van Hecke. “Iedereen leeft op een wolk maar het is opletten dat we zondag niet voor een verrassing komen te staan en van onze wolk tuimelen. Rieno Van Oost heeft dat dinsdag op training al onder de aandacht gebracht. Wat de rangschikking ook doet vermoeden: er zijn geen slechte ploegen in deze reeks. De statistieken zijn natuurlijk wat ze zijn: Vlamertinge scoorde vijf keer en kreeg er al 23 binnen. Voor ons is de opdracht duidelijk, zondag moet er gewonnen wonnen. Voorwaarde is wel dat we even scherp aan de aftrap komen als vorige week tegen Eppegem. Ik weet voor mezelf dat ik daar geen probleem mee heb en ik vermoed dat er bij de anderen ondertussen de schrik om dat niet te laten gebeuren er meer dan voldoende in zit.”

“Door de afstand is Vlamertinge zo'n ploeg waar je niks van weet en waar je niemand kent. Het is belangrijk om de match meteen naar onze hand te zetten en een vroege goal kan wonderen doen. Eens die er is, ben je al voor een stuk bevrijd.”

“Door de schorsing van Johan De Grave verwacht ik dat Federic Samson zondag onder de lat staat. Johan had net zo goed out kunnen zijn door een blessure en daarom heb je ook minstens twee volwaardige keepers in je kern. Federic blesseerde zich vorige week lichtjes bij de beloften maar zondag zal hij fit zijn. En hij zal dat heel goed doen, daar ben ik voor honderd procent van overtuigd.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio