Zo kan je ervoor zorgen dat je bagage altijd als eerste van de band rolt

Zo kan je ervoor zorgen dat je bagage altijd als eerste van de band rolt

Foto: Shutterstock

Je kent het gevoel: de vakantie is afgelopen, het vliegtuig is net geland en het liefst van al zou je zo snel mogelijk weer thuis in je vertrouwde zetel ploffen. Alleen moet je eerst nog wachten tot je koffer op de bagageband belandt, een proces dat wel wat tijd in beslag kan nemen.

De website Travel + Leisure heeft enkele handige tips gegeven om ervoor te zorgen dat je bagage in de toekomst veel sneller - en misschien zelfs als eerste - van de bagageband zal rollen. Eén manier is bij de check-inbalie vragen naar een sticker met ‘breekbaar’ of ‘fragile’. Koffers of tassen met zo’n label zouden pas als laatste ingeladen worden. En koffers die als laatste ingeladen worden, worden na het landen doorgaans als eerste uit het vliegtuig gehaald en weer op de bagageband gelegd.

Luchthavenmedewerker Thomas Lo Sciuto deelde dan weer een andere tip op de website Quora: hij raadt gewoon aan om als laatste in te checken. Om dezelfde reden als eerder aangehaald, zal je bagage bij de laatste koffers zijn die worden ingeladen - en bij de eerste om te worden uitgeladen. Zorg er alleen voor dat je niet té lang wacht, of je riskeert je vlucht te missen.

Of de twee tips helemaal waterdicht zijn, betwijfelen we. Elke vliegtuigmaatschappij, luchthaven of bagageafhandelaar hanteert immers zijn eigen regels en gebruiken. Wie echt zeker wil zijn dat zijn bagage met prioriteit behandeld wordt, boekt best een eersteklasticket. Wie dat er niet voor over heeft, zal het kwartiertje aan de bagageband er gewoon maar bij moeten nemen.

 

via GIPHY

 

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees