Stilte rond Arsenal is voorbij: nieuwe single verraadt “broodnodige” nieuwe sound

Stilte rond Arsenal is voorbij: nieuwe single verraadt “broodnodige” nieuwe sound

Hendrik Willemys en John Roan van Arsenal gingen hun nieuwe plaat opnemen in Nigeria. Foto: Arsenal

Gent -

De stilte rond Arsenal, een van de beste bands die ons land rijk is, is eindelijk voorbij. Na de vier aangekondigde - en hopeloos uitverkochte - concerten in de AB, is er nu ook een nieuwe single die een verrassend nieuwe sound laat horen. “Het was nodig”, zegt bezieler Hendrik Willemyns.

Saudade, Longee, Melvin, Mr Doorman, Estupendo, Lotuk: het lijstje met dikke hits die Arsenal het voorbije decennium scoorde, is amper bij te houden. De Gentse feestformatie wist dan ook elke concertzaal en elk festival om te toveren tot een zwoel zomers dansparadijs.

Maar de voorbije jaren was het toch wat stiller geworden. Dat had deels te weten met Hendrik Willemys, een van de bezielers van de band, die in Japan aan een langspeelfilm aan het werken was. Wat niemand wist, is dat hij ook geregeld met zijn kompaan John Roan naar Nigeria trok om daar aan een nieuwe plaat te werken.

De eerste single, Amplify, werd vrijdag gelanceerd en maakt duidelijk dat Arsenal anno 2018 anders klinkt. Nigeriaanser, zeg maar. “Als we met Arsenal nog iets wilden bereiken, moesten we op een totaal nieuwe manier werken”, zegt Willemyns. “Alles moest anders. Vandaar dat we naar Nigeria zijn getrokken, om volop te experimenteren met onze ritmes.”

In december geeft Arsenal vier concerten in een uitverkochte AB. Volgend jaar volgen een nieuwe plaat, een film en een boek die allemaal met elkaar te maken hebben.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees