Doodrijder Saar (15) strenger bestraft in beroep: meer dan tien jaar rijverbod en terreinwagen kwijt

Doodrijder Saar (15) strenger bestraft in beroep: meer dan tien jaar rijverbod en terreinwagen kwijt
Hooglede -

De man die in december 2015 het vijftienjarige meisje Saar Gevaert uit Gits bij het West-Vlaamse Hooglede doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, is in beroep veroordeeld tot een rijverbod van meer dan tien jaar en een forse geldboete. Hij is ook zijn Land Rover kwijt.

Saar Gevaert werd in december 2015 door Miguel V. van de weg gemaaid in Gits ter hoogte van de Koolskampstraat. Ze overleed korte tijd later aan haar verwondingen. De aanrijder reed gewoon door en gaf zich pas uren later aan.

De man had gedronken toen hij Saar aanreed. Zijn wagen was bovendien niet verzekerd, niet gekeurd en niet ingeschreven. Hij werd eerder voor gelijkaardige feiten veroordeeld in 2006. Toen veroorzaakte hij een ongeval met stoffelijke schade en pleegde vluchtmisdrijf.

Vorig jaar werd de man al veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en zes maanden. Ook mocht hij drie jaar en zeven maanden niet meer achter het stuur kruipen. In beroep zijn er voor de man nu nog strengere straffen. Zo moet hij een geldboete van 5.550 euro betalen en is hij zijn Land Rover kwijt. Opvallend is ook dat het rijverbod opgetrokken is tot tien jaar en twee maanden. De gevangenisstraf gaat naar drie jaar en een maand.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees