Gesloten is gesloten en dus had de politie geen medelijden met wie toch absoluut de overweg wilde oversteken

Hoewel ze slechts aan de overkant van de overweg moesten zijn, mochten ook Lilian Baert en Viviane Stevens de spoorweg niet oversteken. Foto: ies

Sint-Niklaas -

Een defecte goederentrein in Sinaai zorgde ervoor dat de spoorlijn tussen Sint-Niklaas en Lokeren donderdagvoormiddag gedurende bijna twee uur verstoord was. De spooroverweg in Sinaai was al die tijd gesloten. Ook voetgangers mochten niet oversteken.

Omstreeks 9.30 uur viel een goederentrein geladen met enkele honderden auto's die bestemd waren voor de Engelse markt net voor het binnenrijden van het station in Sinaai stil. De machinist kreeg zijn locomotief niet meer aan de praat. Prompt gingen de slagbomen van zowel de overweg aan de Koutermolenstraat in Belsele als het Wijnveld in Sinaai dicht. Door tussenkomst van de NMBS werd de overweg in Belsele snel weer opengemaakt, maar de drukke as tussen Sinaai centrum en Duizend Appels bleef bijna twee uur onderbroken. De politie van Sint-Niklaas kwam ter plaatse om het verkeer om te leiden.

“Omdat de trein net voor het station is stilgevallen, wordt al het spoorverkeer er over één spoor geleid. De spooroverweg aan het Wijnveld is heel die tijd in alarmfase en blijft dus gesloten”, aldus een mededeling van de NMBS.

Slakkengang

Ook voetgangers mochten de spoorweg niet kruisen en dat leidde tot de nodige discussies. Wie het toch riskeerde, werd door de aanwezige politiemensen meteen geverbaliseerd. Na een uurtje hadden zo al een vijftal mensen een boete van 70 euro op zak.

“Ik woon net aan de overkant van de spoorweg”, vertelde Viviane Stevens. “Ik was even naar de bakker geweest en toen ik terugkeerde, waren de slagbomen dicht. Ik stond op tien meter van mijn huis, maar mocht dus niet verder. Na bijna een uur wachten, kon ik toch met een hulpvaardige automobilist meerijden om via de omleidingsweg naar de overkant van de spoorweg te raken. Een boete van 70 euro had ik er niet voor over.”

Ook Lilian Baert uit Stekene stond letterlijk en figuurlijk geblokkeerd. “Ik moet bij mijn kinesist zijn, maar ook ik mag dus niet oversteken. Ik begrijp de politie, zij doen ook maar hun werk”, zei Lilian.

Net voor de middag raakte de locomotief uiteindelijk toch weer in gang en zette hij met een slakkengang zijn rit richting Lokeren verder. Daar werd hij nadien aan de kant gezet voor verdere controle.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees