Wandelaar ziet man in hoogspanningskabels hangen: zelfdoding of uit vliegtuig gevallen?

Wandelaar ziet man in hoogspanningskabels hangen: zelfdoding of uit vliegtuig gevallen?

Foto: Photo News

De politie van het Duitse Tostedt staat voor een raadsel nadat een wandelaar een man heeft gevonden die op een hoogspanningslijn lag. Uiteraard dood. Voorlopig gaat men uit van twee pistes: zelfdoding of uit een vliegtuig gevallen.

Het lichaam hing op 12 meter hoogte en kreeg een stroomstoot van 380 kilovolt. Volgens de politie in Tostedt, in Nedersaksen, houdt men geen rekening met een criminele dood. Maar hoe de man op die hoogte op de kabels is beland, is een raadsel.

Zelfdoding is een van de denkpistes. De hoogspanningskabels hangen in een vrij landelijk gebied. Het zou dus best kunnen dat de man zelf naar boven is geklommen om zichzelf te laten elektrocuteren.

Een tweede piste is dat de man, die nog niet geïdentificeerd is, uit een vliegtuig is gevallen. Het lijkt iets wat enkel in films kan, maar in het verleden zijn er al verschillende gelijkaardige voorvallen geweest. Ook in ons land.

In de zomer van 2004 vond een jachtopziener in Wijgmaal, in Vlaams-Brabant, het lichaam van een Afrikaanse man in een weide. Hij had geen papieren bij zich en was opvallend dik gekleed, wat erop kan wijzen dat hij zich als asielzoeker in een vliegtuig verstopt had dat op Zaventem geland is.

De gemeente Wijgmaal ligt op een aanvliegroute en de toestellen vliegen er laag, omdat ze vlakbij de luchthaven zijn. Mogelijk is de verstekeling uit het vliegtuig gevallen. Of gesprongen.

En ook in Groot-Brittannië werd twee jaar geleden een verstekeling dood teruggevonden op een dak in Londen.

De man zou zich hebben schuilgehouden onderaan een vliegtuig van British Airways toen het van de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg naar de Londense luchthaven Heathrow vloog. Boven de Britse hoofdstad zou de man echter naar beneden zijn gevallen of gesprongen, waarbij hij op het dak van een kledingzaak in Richmond (zuidoost-Londen) viel en dit niet overleefde. Op Heathrow werd een tweede man in het toestel gevonden.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees