Kleuter plast in zijn broek en morst met zijn boterhammetjes in truck van zijn oom. De gevolgen zijn dramatisch

Kleuter plast in zijn broek en morst met zijn boterhammetjes in truck van zijn oom. De gevolgen zijn dramatisch

S.D.B. bij een illustratiebeeld van een vrachtwagen. Hij riskeert een jaar cel Foto: blg/rr

Kortenberg / Herselt -

Tegen een man uit Herselt is in de Leuvense strafrechtbank een jaar cel, mogelijk deels met uitstel, gevorderd op verdenking van zwaar geweld tegen een kind van 4 jaar tijdens een daguitstap in Kortenberg. De verdediging vraagt een milde straf.

Een toen vierjarig jongetje zal een daguitstap met de truck van zijn “oom” uit Bauberg (Herselt) bijna twee jaar geleden niet gauw vergeten. “Dat was een heftige dag”, vertelde de Leuvense strafrechter beklaagde S.D.B. (29) vrijdag tijdens de zitting. “Niet alleen voor u. Wat is de trigger geweest voor de slagen aan het kind?”

Het jongetje keek halsreikend uit naar het dagje uit met de grote truck van S.D.B. die een relatie heeft met zijn tante. Wat als een droom begon eindigde in een ware nachtmerrie voor de kleuter. Het jongetje had verwondingen in onder andere het gelaat, de halsstreek en de billen. “Tegen de mama van het slachtoffer vertelde de beklaagde dat het kind uit de truck was gevallen”, aldus het openbaar ministerie. Aan tafel vertelde het jongetje echter een heel ander verhaal. “Hij vertelde zijn mama dat beklaagde hem pijn had gedaan in de cabine van de vrachtwagen. Volgens de wetsarts werd het kind slachtoffer van excessieve, stompe geweldpleging onder andere tegen de hals en in de genitaliën”, luidt het.

In broek geplast

S.D.B. waste aanvankelijk zijn handen in onschuld. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de man meer op zijn kerfstok heeft. “Hij is razend geworden omdat het kind tijdens het rijden in zijn broek plaste en morste tijdens het eten van zijn boterhammen”, aldus het parket.

Geconfronteerd met de feiten gaf de beklaagde uiteindelijk toe dat hij 5 minuten de controle over zichzelf was verloren, waarop hij het kind slagen had gegeven. S.D.B. zat ruim een maand in voorhechtenis. Zijn advocaat erkende de rammeling. “Alleen zijn niet alle verwondingen bij het kind het gevolg van de slagen. Een collega van mijn cliënt had gezien dat het jongetje bij het instappen een trede had gemist en hierdoor ten val kwam. Niettemin heeft mijn cliënt heel veel spijt en schaamt hij zich over wat er gebeurd is.”

De verdediging vraagt de vrijspraak voor de aanklacht van mensonwaardige behandeling en een milde sanctie voor de slagen. Het parket vordert een jaar cel, mogelijk deels met uitstel, gekoppeld aan een psychologische begeleiding. Mogelijk moet S.D.B. ook 600 euro boete betalen. Eerder werd de man al veroordeeld voor slagen. Vonnis op 22 december.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees