Paniek aan Londens metrostation ontstaan door ruzie tussen mannen

De paniek die vrijdag uitbrak in het Londense metrostation Oxford Circus werd veroorzaakt door een ruzie tussen twee mannen op het perron. Dat zegt de Britse spoorwegpolitie. Het metrostation werd vrijdagavond een tijdlang geëvacueerd na verschillende meldingen van ‘geweerschoten’.

In een persbericht meldde de Londense Metropolitan politie dat ze verschillende meldingen kreeg van geweerschoten in het metrostation. “We hebben op het incident gereageerd alsof het een terreurincident betreft. Gewapende en ongewapende agenten zijn ter plaatse en werken er samen met collega’s van de Britse transportpolitie.”

Op Twitter circuleerden beelden van honderden vluchtende mensen, maar kort daarna kwam het bericht de politie dat er geen “verdachten, sporen van schoten of gewonden” gevonden zijn. Loos alarm dus. Er is één vrouw lichtgewond geraakt tijdens de evacuatie.

De paniek bleek uiteindelijk ontstaan door een ruzie tussen twee mannen op het perron. De politie zou graag met hen spreken.

“Niet panikeren”

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, bedankte de politie- en veiligheidsdiensten voor hun “snelle reactie” op het incident in Oxford Street. Wat er precies is gebeurd, zegt hij niet.

Wel herhaalt de burgemeester dat er geen bewijzen van schoten zijn gevonden en geen slachtoffers. Hij bevestigt dat de politie zich terugtrekt en dat de metro weer normaal rijdt.

“Het is extreem belangrijk dat wij allemaal waakzaam blijven en niet panikeren. Het is van vitaal belang dat wij niet zelfgenoegzaam zijn. Bij twijfel is het altijd het best het zekere voor het onzekere te nemen en de politie te bellen”, aldus de burgemeester die tevens verzoekt de anti-terreurlijn te bellen als men informatie over terreuractiviteit heeft.

Oxford Street is een drukke winkelstraat in Londen. Gezien dat het Black Friday is, was het er nog drukker dan normaal.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees