Pak tips zetten Albert op spoor naar gestolen fiets, al is die wel niet meer compleet

De zeldzame, feloranje tweewieler van Albert Duym is opnieuw thuis. Foto: ies

Lokeren / Waasmunster -

Albert Duym heeft zijn unieke Isy-fiets terug. Nadat het verhaal van de diefstal donderdag in Het Nieuwsblad verscheen, kwam een pak tips binnen. Die leidden naar de oplossing. De batterij en de fietstassen blijven voorlopig wel spoorloos.

“Ik heb mijn fiets inderdaad terug. Donderdagochtend kreeg ik al telefoon van iemand die de fiets woensdagnamiddag had zien liggen in de spoorwegberm, nabij het station van Sinaai”, vertelt Albert. “We zijn meteen gaan kijken, maar de fiets lag er niet meer. Ik vreesde dat het vals alarm was, maar enkele uren later kreeg mijn fietsenhandelaar Christophe Anthuenis van Mobibikes in Lokeren, die het bericht ook verspreid had, telefoon van een werknemer van het dierenvoedingsbedrijf Paloma, dat langs de spoorweg in Waasmunster ligt. Hij zag net voor zijn neus twee mannen fietsen, van wie er één duidelijk met mijn fiets reed. De fiets is feloranje en heeft een heel speciaal design, dat valt dus op. Zowel mijn fietsenhandelaar als ikzelf zijn dan meteen gaan zoeken. We konden die kerels klemrijden op amper honderd meter van mijn huis. We hadden intussen ook de politie verwittigd.”

Verdachten opgepakt

De politie nam de mannen, vermoedelijk Oost-Europeanen, mee voor verhoor. “Hoe ze aan mijn fiets zijn gekomen, is me nog altijd niet duidelijk”, aldus Albert. “Want het waren zeker niet de twee jonge snaken die ik dinsdagmiddag bijna op heterdaad kon betrappen toen ze mijn fiets pikten. Misschien hebben die gasten hem gewoon achtergelaten of hebben ze hem doorverkocht. Ik ben al blij dat ik mijn fiets terug heb want ik was er enorm aan gehecht. Ik had hem speciaal afgemonteerd zodat het een uniek exemplaar was. Helaas is de batterij van zo'n 800 euro wel spoorloos. Ook de aangepaste fietstassen zijn niet terecht. Hopelijk kunnen we ook die nog ergens terugvinden.”

“Happy end”

Ook fietsenhandelaar Christophe Anthuenis is blij. “Als fietsenhandelaar word ik helaas al te vaak met fietsdiefstallen geconfronteerd. Ik probeer zelf zo veel mogelijk te helpen. Dit keer gelukkig met een happy end.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees