Bestuurder staat terecht voor dood beste vriend: “Ik zou zo zijn plaats innemen”

Bestuurder staat terecht voor dood beste vriend: “Ik zou zo zijn plaats innemen”

Yassine werd in Marokko begraven. Foto: bfs

Sint-Niklaas / Lokeren -

Een chauffeur uit Lokeren stond vrijdag terecht voor de dood van zijn beste vriend Yassine Ilboujddini (19) uit Sint-Niklaas. Die kwam vorig jaar om het leven tijdens een verkeersongeval in Lokeren.

De aanrijding die student Yassine Ilboujddini het leven kostte gebeurde op 22 mei vorig jaar in de Karrestraat in Lokeren. Hij zat als passagier op de achterbank van de Ford Focus van zijn beste vriend Nasser B. (22), die aan het stuur van de wagen zat. “We waren aan het lachen en het zeveren met elkaar”, getuigde B. vrijdag bij politierechter Peter D'Hondt in Dendermonde. “In een bocht ging mijn auto plots aan het glijden. Het volgende wat ik mij herinner, is dat ik wakker werd in mijn auto, die op zijn dak lag.” De wagen van Nasser B. was uit de bocht gegaan en tegen een Mercedes gebotst. Yassine was op slag dood. De drie andere inzittenden van de Ford Focus werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 44-jarige bestuurder van de Mercedes werd gewond.

Glad wegdek en hoge snelheid

Op het moment van het ongeval had het geregend en lag het wegdek er nat bij. Uit het verslag van de verkeersdeskundige bleek dat Nasser B. met een overdreven snelheid, tussen de 80 en 90 kilometer per uur, reed. Vaststellingen die niet worden betwist door B., maar door hem wel anders werden ervaren. “Ik weet niet precies hoe snel ik toen reed”, verklaarde hij. “Het voelde in elk geval alsof ik met een normale snelheid van 50 à 55 kilometer per uur reed.”

Politierechter Peter D'Hondt liet de zaak uitstellen naar 15 december om ook de passagier die vooraan in de wagen zat, te kunnen ondervragen. Nasser B. gaf de rechter in elk geval al mee dat hij vandaag veel bewuster omgaat met verkeersveiligheid. “Ik heb door dit ongeval mijn beste vriend verloren”, benadrukte hij. “Ik zou zo zijn plaats innemen. Door wat er gebeurd is, neem ik het leven nu veel ernstiger.”

Yassine Ilboujddini was een leerling van de Broederschool in Sint-Niklaas. Zijn lichaam werd na het ongeval gerepatrieerd naar Marokko om daar begraven te worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees