Ontsnapte circustijger doodgeschoten in straten van Parijs, dierentemmer opgepakt

Ontsnapte circustijger doodgeschoten in straten van Parijs, dierentemmer opgepakt

In Parijs is vrijdagmiddag paniek ontstaan nadat een tijger was ontsnapt uit een circus. Het dier werd later met drie kogels doodgeschoten. De dierentemmer is opgepakt.

Het dier, een bengaalse tijger van twee jaar oud, ontsnapte vrijdagmiddag uit het circus Bormann dat in het vijftiende arrondissement van Parijs opgesteld staat. Tramlijn 3 werd twintig minuten gesloten omdat de tijger daar voor het laatst werd gezien.

“In eerste instantie werd ons verteld dat het een technisch incident op de sporen was”, getuigt een reizigers aan Leparisien. “Toen vertelde de chauffeur ons dat het een tijger was die was uitgebroken.”

De politie kwam massaal ter plaatse en kreeg de opdracht het dier te doden. Maar het was uiteindelijk de dierentemmer van het circus zelf dat het roofdier met drie schoten heeft gedood op het Carlo Sarrabezollesplein. Eerst schoot hij twee keer. Toen het dier op de grond lag, gaf hij het genadeschot.

Nadien werd de man door de politie opgepakt voor het in gevaar brengen van mensenlevens. Hij zou toegegeven hebben dat de veiligheidsmaatregelen niet optimaal waren.

Burgemeester Philippe Goujon van het vijftiende arrondissement wil de circusdirecteur zo snel mogelijk ontmoeten. “Het kan toch niet zijn dat zo een gevaarlijk roofdier kan ontsnappen en in volle avondspits de Boulevard des Maréchaux kon oversteken. Het is een klein mirakel dat hij niemand heeft aangevallen.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees