Onbekende vergiftigt al zes jaar lang dieren in klein dorp

Onbekende vergiftigt al zes jaar lang dieren in klein dorp

Wendy diende voorlopig nog geen klacht in bij de politie. Foto: bfr

Koekelare -

De gemeente Bovekerke wordt getroffen door een dierenhater. De huisdieren van Wendy Bruynooghe werden deze week opnieuw vergiftigd. “Dat is nu al zes jaar aan de gang”, zegt de vrouw.

Wendy Bruynooghe uit de Caneelstraat in Bovekerke, een deelgemeente van Koekelare, is het spuugzat. Toen ze donderdagavond thuis kwam van haar werk, zag ze dat haar kat Spider heel de tijd omviel. “We brachten haar onmiddellijk naar de dierenarts. Die stelde vast dat onze kat vergiftigd was”, aldus de jonge vrouw.

De huisarts kon het diertje nog redden en het gif uit het lichaam verwijderen.

Het is niet de eerste keer dat er een huisdier in de kleine gemeente Bovekerke vergiftigd wordt. “Alles begon zes jaar geleden”, vertelt Wendy. “Kort na elkaar werden drie katten van mij vergiftigd. Ze stierven uiteindelijk aan het gif. Ook twee honden van ons kregen gif binnen, maar zij konden nog worden gered.”

Niet enige slachtoffer

Wendy is niet het enige slachtoffer. “Ook enkele dieren van de dierenarts stierven al door toedoen van de dierenbeul”, zegt ze geëmotioneerd. Vorige week bracht een andere inwoner van Bovekerke nog een vergiftigd huisdier binnen bij de dierenarts.

Bruynooghe diende voor de vergiftiging van haar kat Spider geen klacht in bij de politie. “Zes jaar geleden deden we dat wel. Maar wat kan de politie doen? We hopen dat de gemeente verder gespaard blijft van deze dierenbeul.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees