Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology ontwart elke week een vraag over haar

ADVIES. Hoe maak ik mijn haar klaar voor de wintermaanden?

ADVIES. Hoe maak ik mijn haar klaar voor de wintermaanden?

Foto: *

Elk type haar heeft zo zijn eigen problemen als het kouder wordt. Onze kapper Jochen Vanhoudt geeft raad.

Een tintje donkerder
Het haar van veel mensen is in de zomer een tintje lichter. Omdat ze de kleur van hun coupe laten verhelderen bij de kapper of omdat de lokken meer worden blootgesteld aan de zon en chloorwater. In het najaar is de vraag groot om het haar opnieuw te verdonkeren. Er mag wat kastanje bij, blonde tinten mogen warmer, enzovoort. De lichte aanpassingen passen niet alleen goed bij je najaarsgarderobe, ze zijn ook goed voor je haar. 

Harde zomer
De reden is simpel: in de zomer krijgt je haar het vaak hard te verduren. Schakel de maanden erna dus gerust over op zachtere kleuringen, dan creëer je een rustpauze voor je lokken. Je zult ook merken dat je haar na de zomer droger staat. Daarom is het belangrijk om het voor te bereiden op de koudste maanden. Dat kan perfect met een rijkere shampoo en dito conditioner. Gebruik deze producten tot je merkt dat je haar sneller vet wordt, dan kun je weer overschakelen op je vertrouwde middelen. 

Hoe kouder, hoe stugger
Onthoud dat haar ook kan lijden onder de kou. Koude lucht is immers heel droge lucht. Hoe lager de vochtigheid, hoe stugger het haar en hoe meer kans op statische elektriciteit. Doe een druppeltje olie in je haar om de invloed van de droge lucht te beperken. Statische elektriciteit mijd je dan weer door je haren te kammen met borstels uit natuurlijke materialen. Synthetische kleding en mutsen laat je beter links liggen.

Onze kapper Jochen op de première van 'Verborgen verlangen' deze week

Corrigeer

GEFLITST

Celebs

Food

Beauty

Gezondheid

Mode