VolleybalVlaamse Beker (m)Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas - Wim Backaert vindt niveau in Vlaamse beker stuk hoger dan Trofee Walraeve

“Met Booischot treffen we een lastige tegenstander”

“Met Booischot treffen we een lastige tegenstander”

Wim Backaert: “Competitie primeert, maar we willen ook in de beker zo ver mogelijk doordringen.” Foto: erik westerlinck

Stekene -

Het loopt de voorbije weken allemaal iets moeizamer bij Vamos. In Booischot staan ze straks in de Vlaamse Beker opnieuw voor een niet ongevaarlijke opdracht. “Maar dat was het in de vorige ronde tegen Sloep ook al niet”, zegt Wim Backaert.

“Hoewel het Antwerpse Sloep Borsbeek een Antwerpse eersteprovincialer is, verraste die ploeg ons ei zo na. Het was een team met tal van spelers die ooit in de Liga A of Liga B hebben gespeeld. Zij waren gemotiveerd om zich nog eens te tonen.”

“De week nadien incasseerden we tegen Kalken onze eerst competitienederlaag. Toen speelden we echt ondermaats. Een totale offday zeg maar. En vorige week wonnen we nipt van subtopper Meerbeke. Toen waren we niet vanaf het eerste fluitsignaal bij de les. Meerbeke pakte uit met zware opslagdruk waardoor wij moeilijk scoorden en niet in ons spel kwamen. Toen we vanaf de derde set ons vertrouwde niveau haalden, kantelde de match helemaal in ons voordeel. Hopelijk kunnen we die lijn zondagmiddag doortrekken.”

“Hoewel de competitie primeert, willen we ook in de Vlaamse Beker ver doordringen. Neen, aan een finale of zo denken we niet meteen. We hebben voor de Vlaamse Beker gekozen omdat de concurrentie daar zwaarder is dan in de Trofee Walraeve en dat komt ook uit. Akkoord, als ploeg uit eerste divisie worden we geacht bij de betere ploegen te zijn, maar het is opvallend hoe sterk de ploegen uit de A-reeks in eerste divisie zijn. Ik schat die Antwerps-Limburgse reeks hoger in. Er zit veel potentieel bij deze ploegen. Zo ook bij Booischot dat in eerste divisie met een C-ploeg speelt. Louter met eigen jeugd. Het is geen toeval dat Mendo Booischot al enkele jaren de top in België is wat betreft jeugdwerking. Die mannen hebben, bijna uitsluitend met eigen spelers, ploegen in Liga B, eerste nationale en eerste divisie. Het is een club die al jaren veel investeert in de jeugd en er ook de vruchten van plukt. Of dat betekent dat we straks kansloos zijn? Zeker niet, maar dat we top zullen moeten zijn, is een feit.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio