voetbal1ste amateurklasse LOMMEL UNITED - deinze - Giel Deferm wil knokken om zijn verloren basisplaats te heroveren

“Extra op afwerking getraind”

“Extra op afwerking getraind”

Giel Deferm hoopt nog een keertje aan de aftrap te verschijnen. Foto: Dick Demey

Lommel -

Na de verloren veldslag in Virton hoopt leider Lommel straks weer met scherp te schieten in de thuiswedstrijd tegen Deinze. “Het wordt een duel met een ploeg die net als wij in de top vier verwacht wordt”, zegt middenvelder Giel Deferm. “En opgepast: ze hebben op dit moment de minst gepasseerde defensie van de reeks.”

Met slechts acht tegendoelpunten in twaalf wedstrijden doet Deinze het inderdaad beter dan Lommel, waar keeper Clepkens zich elf keer moest omdraaien. Maar in de Oost-Vlaamse afweer staat dan ook iemand die vijf jaar lang een gewaardeerde schakel in het elftal van Lommel was: Bart Goossens.

“Bart kent nog veel spelers van de huidige ploeg en zal zijn coach wel nuttige informatie kunnen verstrekken”, weet Deferm. “Al is er dit seizoen toch ook heel wat veranderd.”

Een van die veranderingen is dat Giel Deferm sinds enkele weken meer naast dan in de ploeg stond. En dat moet pijn doen voor de 29-jarige middenvelder die in Sint-Truiden en Beerschot nog een groot aantal wedstrijden in eerste klasse speelde. Nu Brebels – ploegmaat waarmee hij in de weegschaal ligt - geschorst is, krijgt Deferm hoogstwaarschijnlijk opnieuw zijn kans.

“Dat hoop ik wel, ja”, knikt hij. “Half oktober stond ik in de verloren match in Geel voor het laatst aan de aftrap. Daarna pakte de ploeg zonder mij tien op twaalf. Dan moet je geduld hebben, niet zeuren en vooral heel hard blijven werken. Gezonde concurrentie hoort erbij. Het verlies in Virton viel nu samen met de schorsing voor Brebels. Als de coach tegen Deinze op mij rekent, wil ik tonen dat ik er klaar voor ben.”

Wat een poosje niet afgestraft werd, maar in Virton wel, is het gebrek aan efficiëntie bij SK. De leider creëert kansen bij de vleet en geen enkele club is doeltreffender : 27 goals, tegenover slechts 15 voor Deinze. Maar toch worden er nog teveel riante mogelijkheden de nek omgedraaid.

“Dat weten we en daar werken we op training ook aan”, zegt Deferm. “Afwerken zit altijd in onze oefenstof verweven, maar deze week waren er nog extra oefeningen voor de aanvallers. Hopelijk ervaart de voorlopig beste defensie van de reeks dat straks aan den lijve. Sorry, Bart (lacht).”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio