Voetbalclub is alerte buren eeuwig dankbaar: “Tien minuten later en onze hele kantine zou in brand gestaan hebben”

Voorzitter Tom Van Gestel (l.) en penningmeester Theo Rens aan de beschadigde kantine: “Echt, we hebben geluk gehad.” Foto: atb

Aarschot -

De politie van Aarschot onderzoekt een brand aan de kantine van voetbalclub FC De Venne in Langdorp vrijdagochtend. Allicht is de brand aangestoken, want er zijn brandversnellers aangetroffen in de buurt en op de beschadigde deuren.

Buren merkten vrijdagochtend iets voor 8 uur de brand op. Die ging gepaard ging met veel rook. “We gaan hen bedanken”, vertelt Tom Van Gestel, voorzitter van liefhebbersvoetbalclub FC De Venne. “Veel langer had de brand immers niet onopgemerkt mogen blijven. Dat heeft de brandweer ons verzekerd. Tien minuten later en de hele kantine zou in brand gestaan hebben. De wanden binnenin zijn afgewerkt met houten planchetten. Zodra dat materiaal begint te branden, is er geen houden meer aan. Echt, we hebben geluk gehad.”

Nu bleef de schade beperkt tot de deur van de kantine, een toegangsdeur van de toiletten, een afvalcontainer en een rubbermat. Binnenin het gebouw is er water- en rookschade.

Brandversnellers

Allicht gaat het om opzettelijke brandstichting. “Er zijn elementen in het dossier die in die richting wijzen”, zegt commissaris Hans Geyskens van de Aarschotse politie. “Verder onderzoek zal uitsluitsel moeten brengen.”

Op de beschadigde deuren werden brandversnellers gevonden. Penningmeester Theo Rens vond aan de zijkant van het gebouw langs de Vennestraat een fles met restanten van brandversnellers. “Meteen rook ik de geur van benzine. Daarop heb ik de politie de fles overhandigd”, aldus Theo.

Teleurgesteld

Niemand had vrijdagochtend verdachte bewegingen opgemerkt. Van een recent fietsspoor achter de kantine werd een foto genomen. Bij de club hopen ze dan ook snel duidelijkheid te krijgen. “Het is een vervelende situatie. Ik zou echt niet weten wie ons iets in de weg wil leggen. Iedereen op de club, bijna tachtig leden, komt goed overeen en helpt de installaties te onderhouden. Ook sportief gaat het goed. Onze eerste ploeg behaalde vorig jaar voor de allereerste keer de kampioenstitel in de eerste afdeling van het liefhebbersvoetbal en ook de tweede ploeg doet het heel goed. Als je dan ‘s ochtends zo'n telefoontje krijgt, dan ben je wel teleurgesteld”, zegt Van Gestel.

Twee tot drie jaar geleden werd er al eens ingebroken in de club. Toen werden alle sloten vervangen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees