voetbal2de amateurklasse RC HADES HASSELT - THES SPORT - Nieuwe voorzitter Toon Hermans beleeft hoogdagen met zijn club

“Pas beslist na slapeloze nachten”

“Pas beslist na slapeloze nachten”

Toon Hermans voetbalde zeventien jaar voor Hades. Foto: Serge Minten

Hasselt / Sint-Lambrechts-Herk / Wimmertingen / Kermt / Spalbeek / Kuringen / Stokrooie / Stevoort -

Hades beleeft hoogdagen. Nooit stond de club Kiewit zo hoog geklasseerd in het nationale voetbal. Vandaag kan Hades de leiding pakken als het THES een nederlaag kan aansmeren. De nieuwe voorzitter Toon Hermans (63) is niet weinig trots. “Fantastisch wat er met Hades gebeurt. We zitten op een hoogtepunt van de clubgeschiedenis”, zegt hij.

Met welk gevoel blik je terug op je eerste maand als voorzitter?

Toon Hermans: “Met een zeer warm gevoel. Ik wist niet goed waar ik aan begon toen ik toezegde om voorzitter te worden. Ik moet zeggen dat ik toch enkele nachten wakker heb gelegen voor ik de knoop doorhakte. Ja, ik kende Hades goed omdat ik er 17 jaar gevoetbald heb en heb veel ervaring in het politieke leven. Maar aan het hoofd staan van een voetbalclub, dat was toch net iets anders (lacht). Maar het valt zeer goed mee. Let op, het is meer werk dan ik verwacht had. Mijn voornaamste taak is aan de structuren werken na het vertrek van Jef Evens en Ivan Vanrijkel. Ik wil ook een bindmiddel zijn tussen de verschillende afdelingen binnen de club.”

Waarom heb je toegestemd om voorzitter te worden?

“Het politieke verhaal zat er definitief op (Hermans was actief bij Groen en was jarenlang schepen van onder andere welzijn en milieu in Hasselt, nvdr). Ik heb altijd gezegd dat ik daar op mijn zestigste ging mee stoppen en dat heb ik ook gedaan. Mijn job als huisarts staat ook op een lager pitje. In een groepspraktijk in Kuringen heb ik nog spreekuren op drie weekdagen. Dat alles samen maakte dat er wat meer tijd was. Ik woon ook tegenover het veld en heb hier mijn hele voetbalcarrière gevoetbald.”

De vorige Hadesvoorzitter Leon Bervoets gaf er snel de brui aan omdat hij zich niet gesteund voelde. Hij hekelde ook het feit dat ex-preses Jef Evens nog steeds veel macht had binnen de club.

“Ik ken Leon niet. Van Jef Evens kan ik alleen maar zeggen dat ik hem als een bondgenoot zie. Ik heb er totaal geen moeite mee dat hij als ex-voorzitter nog vaak over de vloer komt. Integendeel, hij moet net bij de club betrokken blijven. En ik heb ook niet het gevoel dat hij zich nog wil moeien met alle beslissingen die hier genomen worden.”

Een beslissing die jullie binnenkort moeten nemen is het al dan niet aanvragen van de licentie voor eerste amateurliga?

“We hebben op dit moment nog geen beslissing genomen in dat dossier. Wij blijven bescheiden. De ploeg die tiende staat heeft maar een paar punten minder dan ons. Volgende week staat er een vergadering op het programma waarin we alle kaarten op tafel gaan smijten.”

Vanavond staat er een onvervalste topper op het menu?

“We hebben dit seizoen vooral op verplaatsing al veel mooie dingen laten zien. Ik hoop dat het nu ook eens lukt in een topper op Hades. Trainer Peter Van Houdt zal zijn plannetje wel klaar hebben.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio