VOETBAL2DE AMATEURKLASSE - Valentin RomontFC Gullegem

“Ik popel om ploeg aan drie punten te helpen”

“Ik popel om ploeg aan drie punten te helpen”

Foto: VDB

Gullegem / Wevelgem -

Gullegem heeft na drie nederlagen op rij iets goed te maken. Het wil zondag op eigen veld tegen Temse opnieuw aanknopen met de zege. “Ik sta te popelen om de ploeg aan de overwinning te helpen”, zegt Valentin Romont, die dit seizoen overkwam van Harelbeke. Wegens een spierletsel stond hij meerdere weken aan de kant. Vorige week op Westhoek mocht hij na de rust invallen.

“Ondertussen ben ik al drie weken hard aan het trainen”, vertelt de 32-jarige Valentin Romont. “In die periode heb ik me niet gespaard. Vorige week speelde ik voor het eerst met de beloften. Zonder problemen maakte ik de negentig minuten vol. Op Westhoek startte ik op de bank. Na de rust mocht ik invallen en kon enkele keren voor gevaar zorgen.”

Gullegem slikte op Westhoek zijn derde nederlaag op rij. Met de komst van nummer vijf Temse moeten de jongens van trainer Pascal De Vreese zich dringend herpakken.

“Tegen goede ploegen, en vooral op eigen veld, kunnen we altijd iets meer”, zegt Valentin Romont. “Ik sta alleszins te popelen om de ploeg aan de drie punten te helpen.”

Romont speelde ooit bij Harelbeke, Ronse, Wielsbeke, Deinze, Wetteren en de voorbije drie seizoenen opnieuw bij Harelbeke. “Mijn mooiste periode. Twee jaar geleden werd ik er topscorer, had een belangrijk aandeel in de promotie. Omdat trainer Pascal De Vreese mij kon overtuigen, koos ik voor Gullegem.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio