Doorbraak in dubbele verkrachtingszaak dankzij DNA-match én getuigenis van tweede slachtoffer

Doorbraak in dubbele verkrachtingszaak dankzij DNA-match én getuigenis van tweede slachtoffer

Valerie en Katrien * werden beiden door Pascal P. (links) bont en blauw geslagen en misbruikt. Foto: rr

Het gerecht heeft ­Pascal P. (44,) ontmaskerd als tweevoudig verkrachter. Door de moedige getuigenis van zijn ex, misbruikt in een caravan in Oostduinkerke in juni 2017 en een DNA-staal, kon een andere verkrachtingszaak uit 2016 opgehelderd worden. Dat slachtoffer kreeg na veertien maanden onzekerheid te horen dat haar dader in de gevangenis zit. “Ik vrees dat hij nog meer vrouwen heeft misbruikt”, getuigt zijn ex.

Veertien maanden lang leefde Katrien* (43) in angst. Op 2 september 2016 werd ze iets voor zes uur ’s ochtends tijdens het joggen, misbruikt op een wandelpad in Vilvoorde. Ze had ook rake klappen gevangen. Op haar kledij werden spermavlekken gevonden, de dader bleef spoorloos.

HET HELE VERHAAL LEEST U IN (+) “Na een ruzie is hij hier met slaande deuren vertrokken. Het besef dat hij toen die onschuldige vrouw heeft aangerand, is ondraaglijk”

In het opsporingsprogramma Faroek getuigt ze hoe de dader als een beest tekeerging. En hoe hij vervolgens nonchalant wegwandelde. De recherche zoekt, maar vindt niets, tot Valerie (37) op 12 juni 2017 ook het slachtoffer van een verkrachting wordt. Zij had een stormachtige relatie met P. en zette hem enkele dagen voor de feiten op straat. “De ­dader was gemaskerd, maar ik wist meteen dat het Pascal was”, vertelt ze. “Zijn stem, zijn handelingen, ik was 100 procent zeker.”

Valerie alarmeerde meteen de politie en twee dagen later werd P. onderschept. Hij ontkende alles, maar een DNA-staal deed hem de das om. Nu blijkt uit goede bron dat het staal van P. overeenkomt met de sporen die op de kledij van Katrien gevonden werden. Het parket meldt dat de verkrachter van Katrien gevat werd, maar wenste geen commentaar te geven over de identiteit van de dader.

Voor beide vrouwen eindigt nu een bange periode van onzekerheid, maar “ik vrees dat hij nog meer vrouwen heeft misbruikt”, getuigt Valerie.

Volgens zijn advocaat, Jorn Verminck, ontkent zijn ­cliënt de dubbele verkrachting en wil hij aan de leugendetector. Zijn aanhouding, wegens verkrachting en foltering, is intussen met een maand verlengd.

* Katrien is een schuilnaam, haar echte naam is gekend bij de redactie.

HET HELE VERHAAL LEEST U IN (+) “Na een ruzie is hij hier met slaande deuren vertrokken. Het besef dat hij toen die onschuldige vrouw heeft aangerand, is ondraaglijk”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees