Trump ‘weigert’ nieuwe titel ‘Persoon van het jaar’, maar maakte niet eens kans: “Volslagen bullshit”

Het Amerikaanse magazine Time heeft Donald Trump vrijdag gebeld om te zeggen dat hij “waarschijnlijk” voor het tweede jaar op rij verkozen zou worden tot persoon van het jaar. Althans, dat beweert de Amerikaanse president zelf op Twitter, waarbij hij het woord “waarschijnlijk” met drukletters schreef. Het magazine zelf ontkent echter dat Trump weer kans maakt op die titel.

Trump moest toezeggen op een interview en een fotoshoot, maar bedankte. “Ik zei dat het waarschijnlijk niet goed is en heb er afstand van gedaan. Toch bedankt!”, luidt het.

 

 

“De president heeft het mis over hoe we de Persoon van het Jaar kiezen,” reageert Time intussen in een tweet. Tot de publicatie van de uitslag op 6 december zegt het tijdschrift geen commentaar te leveren op de keuze.

“Volslagen bullshit”, reageerde ook Alan Murrayn, een van de grote bazen van Time. “Hier zit geen greintje waarheid in”.

 

 

Managin Editor van Time, Richard Stengel, gaf Trump in een reactie nog een sneer, verwijzend naar de valse Time-cover die Trump in een van zijn golfclubs heeft hangen.

LEES OOK. Trump heeft valse tijdschriftvoorpagina waarop hij zelf bestoeft wordt hangen in zijn golfclubs

“Ik vind het spijtig u te moeten vertellen dat WAARSCHIJNLIJK betekent dat u NIET Persoon van het jaar zult worden. Ze wilden alleen maar een fotoshoot. Maar ik ben ervan overtuigd dat u die fake cover van Time nog wel ergens liggen hebt”, zo tweette Stengel.

 

 

Divided States

Trump stond in 2016 op de cover van Time als ‘Person of the Year”. De titel toen bij de foto was ‘President of the Divided States” (President van de Verdeelde Staten, red.)

Het magazine opende recent een onofficiële poll waarin het publiek kan stemmen voor ‘Person of the Year’. Trump staat daarbij voorlopig op plaats 3, samen met de hashtag #metoo en The Dreamers.

Trump ‘weigert’ nieuwe titel ‘Persoon van het jaar’, maar maakte niet eens kans: “Volslagen bullshit”
De cover van vorig jaar Foto: AFP
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S