Rellen Brussel

Relschoppers vielen ook voorbijgangers aan: koppel moet hotel invluchten

Relschoppers vielen ook voorbijgangers aan: koppel moet hotel invluchten
Brussel -

De relschoppers in Brussel beschadigden niet alleen heel wat winkels en auto’s, ze vielen ook voorbijgangers aan. Dat blijkt uit beelden die VTM Nieuws kreeg.

Op de beelden is te zien hoe twee mensen voorbij het NH Hotel stappen in de Jean Stasstraat in Sint-Gillis en dan even halt houden. Een jonge relschopper komt daarna op hen afgestapt en valt hen aan. Op dat moment komen er nog een aantal andere jongeren bij. Het koppel kan in het hotel vluchten. De relschoppers gooien nog een verkeersbord richting de ingang van het hotel.

De receptionist van het hotel, Ignacio Martin, reageert aangeslagen aan VTM Nieuws. “Het is verschrikkelijk, walgelijk. Ik weet niet wat we kunnen doen om gelijkaardige situaties te vermijden. Het komt alsmaar vaker voor. Ik hoop dat dit de laatste keer was.”

De rellen van zaterdag ontstonden tijdens een betoging naar aanleiding van berichten over slavenhandel in Libië. Relschoppers mengden zich in de manifestatie en begonnen amok te maken. Ze vernielden heel wat winkels en auto’s en vielen de politie aan. 71 mensen werden opgepakt. Elf relschoppers zijn intussen gerechtelijk aangehouden. Vier personen worden ter beschikking gesteld van het parket.

Binnenlandminister Jan Jambon (N-VA) vermoedt dat de relschoppers mogelijk deel uitmaken van een netwerk dat bewust betogingen opzoekt om er dan amok te maken.

Corrigeer

NIEUWS