Vier lost voorsmaakje van eerste soloplaat Karen Damen

Vier lost voorsmaakje van eerste soloplaat Karen Damen

Foto: Sven Dillen

Voor vrijdag 1 december krijgt Vlaanderen een eerste voorsmaakje van de eerste soloplaat van Karen Damen (43) én van haar docusoap Karen Maakt een Plaat. “De mensen gaan niet kunnen zeggen dat het niet goed gemaakt is.”

Belofte maakt schuld: Karen Damen zegt dat we “nog deze maand” voor het eerst zullen horen hoe ze klinkt, zonder dat er sprake is van K3. Navraag leert dat tv-zender Vier wellicht donderdag de eerste beelden prijsgeeft van Karen Maakt een Plaat, de docusoap die de muzikale stappen van Karen Damen na K3 volgt en die vanaf februari te zien is. Op die eerste beelden zal Damen niet alleen te zien, maar ook te horen zijn. Of dat eerste nummer meteen ook via een streamingdienst te downloaden is, is onduidelijk.

Karen Damen zegt dat ze benieuwd is naar de reacties, niet bevreesd. Ook niet nadat Josje Huisman (ex-K3) stevig werd aangepakt voor haar eerste single, die bij ons amper op de radio te horen was. “Je kunt mijn muziek goed vinden of slecht, maar je zal niet kunnen zeggen dat het niet goed gemaakt is. Ik word al maanden omringd door mijn man (Antony Van der Wee, die muzikant is, nvdr.), goeie schrijvers, producers en mu­zikanten. Die brengen alles piekfijn in orde en geven vertrouwen. Ik sta hier ook 100 procent achter. De buitenwereld vindt dit misschien opmerkelijk, maar voor mijn vrienden en familie is dit een heel logische stap. Ik ben hier al jaren mee bezig.”

Op 16 maart treedt Damen op in de Lotto Arena in Antwerpen. Ook dat maakt haar niet bang. “Ik heb niet het gevoel: oei, nu moet ik daar alleen staan. Meer nog: ik heb meer dan ooit het gevoel dat ik niet alleen ben. Ik ga gewoon mijn liedjes zingen waarvan ik weet dat ik ze kan zingen, ik ben er heel gerust in.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees