Politie controleert opnieuw op fietsverlichting

Politie controleert opnieuw op fietsverlichting

Foto: HBVL

Hasselt / Zonhoven / Herk-de-Stad / Halen / Lummen / Diepenbeek -

Agenten van politiezone Limburg Regio Hoofdstad gaan vanaf maandag opnieuw de straat op om te controleren of fietsers en bromfietsers correct verlicht zijn. Wie niet in orde is, krijgt een boete van 58 euro. Fietsers tussen de 12 en 18 jaar moeten op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag een verkeersvormingsklas volgen.

“Het is een open deur intrappen als we vertellen hoe belangrijk het is om als (brom)fietser in deze donkere periode goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers”, klinkt het bij korpschef Philip Pirard. “Helaas stellen we elk jaar opnieuw vast dat er toch nog aardig wat fietsers zonder correcte verlichting rondrijden. Geen of slechte verlichting is vaak de oorzaak van een verkeersongeval.”

Daarom controleert de politie tijdens deze donkerste maanden van het jaar opnieuw intensief op het correct gebruik van fietsverlichting. Fietsers die niet correct verlicht zijn, krijgen een boete van 58 euro. Fietsers tussen de 12 en 18 jaar moeten op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag een verkeersvormingsklas volgen.

Herstelling

Wie deze week of in de week van 8 januari betrapt wordt, kan de verlichting of een ander mankement aan de fiets aan een democratische prijs laten herstellen door Fietsbasis VZW. “Op die manier willen we fietsers motiveren om tekortkomingen aan hun fiets zo snel mogelijk in orde te brengen,” zegt Pirard. “Ook dit is in het belang van hun eigen veiligheid.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio