Wendy Jans verovert zevende wereldtitel

Wendy Jans verovert zevende wereldtitel

Foto: Karel hemerijckx

Bree -

Wendy Jans (34), de koningin van het vrouwensnooker, heeft voor de zevende keer in haar loopbaan de wereldtitel snooker gewonnen. In het Qatarese Doha versloeg de Breese in de finale de Thaise Waratthanun Sukritthanes met 5-2.

Jans begon goed aan de finale. Met twee breaks van 40 nam ze een 2-0 voorsprong. De 23-jarige Sukritthanes sloeg echter terug in de tweede en derde frame en kon na onder meer breaks van 59, 39 en 37 de bordjes gelijk hangen. Na de pauze had 34-jarige Limburgse genoeg aan twee kleine breaks om terug de leiding te nemen. In frame zes nam de regerende en zesvoudige wereldkampioene een 52-7 voorsprong. Na enkele missers van Jans kon de Thaise Sukritthanes vrijwel langszij komen.

De beslissing viel op de ultieme zwarte bal die Jans wegpotte. In de zevende frame nam Jans meteen een kleine voorsprong. Bij een 37-22 voorsprong potte ze 25 punten weg. Sukritthanes die nu snookers nodig had moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in de nummer één van de wereld.

Voor Jans is het de zesde keer op een rij dat ze de wereldtitel pakt. In 2006 won ze haar eerste wereldkampioenschap. Naast haar zeven wereldtitels werd ze ook al elf keer Europees kampioen en vijftien keer Belgisch kampioen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio