Leerling-chauffeur loopt al tweede keer tegen de lamp met drugs achter het stuur

Leerling-chauffeur loopt al tweede keer tegen de lamp met drugs achter het stuur

Foto: Yorick Jansens

Mechelen / Willebroek -

Een chauffeur die zijn definitief rijbewijs nog niet heeft, is afgelopen weekend in Mechelen al voor de tweede keer tegen de lamp gelopen met drugs achter het stuur. De ‘cannabis-bestuurder’ mag het nu gaan uitleggen bij de politierechter.

De man is houder van een een voorlopig rijbewijs categorie B, beperkte duur, ‘model 36 maand’. Maar hiermee is het verboden te sturen tijdens een weekendnacht tussen 22 en 6u. Verder zat er geen verplichte begeleider in het voertuig en hing er geen L-teken aan de achterruit. Betrokkene werd op 18 maart al eens door de politie geklist wegens drugs in het verkeer. Ook toen werd zijn voorlopig rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

De hardleerse overtreder was maar één van de 1044 chauffeurs die door de politie Mechelen-Willebroek aan de kant werd gezet in de weekendnacht. 48 van de gecontroleerde bestuurders testten positief: 41 wegens strafbare alcoholopname in het verkeer, 5 wegens drugs en 2 wegens alcohol én drugs tegelijkertijd. Zestien rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen

Een bestuurder parkeerde zijn voertuig bij het opmerken van de controle in Willebroek snel aan de kant. De politie zag nog net dat de bestuurder en de passagier van plaats verwisselden. De bestuurder reed immers ook met een voorlopig rijbewijs.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio