Assenaar in gevangenis voor versturen van seksueel getinte berichten aan 15-jarige

Assenaar in gevangenis voor versturen van seksueel getinte berichten aan 15-jarige

Foto: Getty Images/iStockphoto

As -

Een 36-jarige Assenaar werd voor de correctionele rechtbank in Tongeren veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden met uitstel omdat hij mails verstuurde naar een 15-jarig meisje met het aanbod voor hostessenwerk. “Maar na een tijdje ging het om seksueel getinte berichten”, aldus het openbaar ministerie tijdens de zitting.

De dertiger – die vroeger zelf een hostessenbureau uitbaatte – zag een zoekertje van het meisje in de krant. Daarop vermeldde ze duidelijk haar minderjarige leeftijd. Toch hield dat de man niet tegen om haar onder een valse naam te contacteren. “Het meisje was gevlucht uit de instelling waar ze verbleef en wilde geld verdienen door zich te prostitueren”, klonk het bij het openbaar ministerie. “Eerst contacteerde de man haar met de vraag of ze interesse had in hostessenwerk. Later werden de berichten seksueel getint.” Zo vroeg hij of ze zich sexy durfde kleden, of ze een vriendje had en of ze soms een string droeg. “Een hostess steek je dan ook niet in een dikke trui en lange broek”, reageerde de man voor de rechter.

Om te spelen

Ondanks de vermelding van haar leeftijd in het zoekertje, beweerde de man dat hij niet wist dat ze minderjarig was. “Moest ik dat geweten hebben, had ik het niet gedaan. Het was trouwens maar ‘om te spelen’”, klonk het.

De man werd schuldig bevonden en kreeg een celstraf van twaalf maanden met uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij zich psychologisch laten begeleiden voor zijn seksuele problematiek.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio