Drie maanden gevorderd tegen man die geld van seriemoordenaar Hardy achterhield

Drie maanden gevorderd tegen man die geld van seriemoordenaar Hardy achterhield

Renaud Hardy Foto: Photo News

Mechelen -

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is maandag François V.B. verschenen, een vriend van de vermoedelijke seriemoordenaar Renaud Hardy. Hardy had hem 5.000 euro gegeven enkele dagen voor hij werd gearresteerd met de bedoeling zijn gevangenisrekening te spijzen. V.B. deed dit tweemaal en stopte er dan mee. Het parket vorderde 3 maanden met eventueel uitstel en een boete van 1.200 euro.

Enkele dagen voor zijn arrestatie in september 2015 zag Hardy de bui hangen en gaf 5.000 euro aan V.B. zodat die zijn gevangenisrekening kon spijzen. Er kwamen twee stortingen van 500 euro maar daarna stopte het. De advocaat van Hardy stuurde drie ingebrekestellingen, de laatste in januari 2016, maar V.B. hield het geld voor zichzelf.

In augustus 2017, bijna twee jaar nadat Hardy was opgepakt en pas nadat diens advocaat V.B. rechtstreeks liet dagvaarden, ging de man over tot terugbetaling. Volgens zijn raadsman is er geen sprake van een misdrijf aangezien hij nooit de bedoeling had zich de som eigen te maken. “Mijn cliënt heeft nooit geweigerd de som terug te storten, hij wilde eerst een bekentenis horen. Een vertraging is geen verduistering”, klonk het.

Hardy vraagt een schadevergoeding van 1.500 euro. Het vonnis volgt op 18 december.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees