“Antwerpse moslims zullen grootste moskee van het land bouwen”

“Antwerpse moslims zullen grootste moskee van het land bouwen”

Foto: VUM

In de Antwerpse Seefhoek komt de grootste moskee van het land: 4.000m² . De nieuwe moskee wordt nog groter dan de aangekondigde Gentse Al Fatih-moskee.

Niet de moslimgemeenchap maar het Vlaams Belang brengt het nieuws naar buiten. Op een persconferentie morgen, geeft het Vlaams Belang meer uitleg over de nieuwe Antwerpse moskee. “We hebben de papieren gezien - en zullen die ook tonen - die bewijzen dat de moslimgemeenschap van plan is een supermoskee in Antwerpen te bouwen”, zegt Vlaams Belang-woordvoerder Sam van Rooy.

De nieuwe moskee komt op een steenworp van de Noor ul Haram-moskee, aan de Van Kerckhovenstraat.

Oud postkantoor

Een woordvoerder van de Antwerp Islamic Association, zegt dat het om een nieuwe moskee gaat in de Gasstraat. “Daar is een paar maand geleden een oud postkantoor van 4.000 m² verkocht aan de Marokkaanse moskee-gemeenschap. Die mensen zijn nu bij de handelaren in een buurt een omhaling voor de verbouwingswerken aan het doen.”

De woordvoerder wijst er wel op dat nog niet alle vergunningen in orde zijn.

Vlaams Belang zegt dat nieuwe moskee, de 63ste in Antwerpen, de grootste wordt van het land. Eind deze zomer werd de bouw van de Gentse Fatih-supermoskee aangekondigd, met een oppervlakte van 2.500 m². De Antwerpse wordt nog 1.500 m² groter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees