Van Besien vraagt klaarheid van ‘Samen’-collega Meeuws: “Ik wil weten wat er is gebeurd, van a tot z”

Van Besien vraagt klaarheid van ‘Samen’-collega Meeuws: “Ik wil weten wat er is gebeurd, van a tot z”

Wouter Van Besien naast Tom Meeuws (links). Foto: DBA

Antwerpen -

Antwerps Groen-fractieleider Wouter Van Besien gaat samenzitten met zijn “Samen”-collega Tom Meeuws (SP.A) om klaarheid te scheppen over diens banden met medewerkers van bouwpromotor Land Invest. Dat laat de Antwerpse Groen-afdeling maandag weten in een reactie op het nieuws dat Meeuws - vanuit zijn job als consultant - onder meer al eens met Land Invest-lobbyist Erik Van der Paal getafeld heeft. De voorbije weken kreeg het stadsbestuur onder leiding van burgemeester Bart De Wever (N-VA) vanuit Samen het verwijt te nauwe banden te hebben met bouwpromotoren.

Ook Meeuws zelf had vrijdag zwaar uitgehaald naar De Wever, zij het dan niet over dossiers waar Land Invest bij betrokken is, met uitspraken als “Wie in Antwerpen de stedenbouwkundige voorschriften aan zijn laars wil lappen, klopt maar beter aan bij het stadsbestuur”. De Wever had het later die dag, zonder Meeuws bij naam te noemen, over “iemand die bewust liegt” en “insinuaties en intentieprocessen”.

Afgelopen weekend bracht deze krant aan het licht dat ook “Meeuws nauwe banden onderhoudt met de Antwerpse bouwsector. Groen wilde voorlopig niet reageren op het nieuws, tot nu.

LEES OOK: De vuile oorlog om het Schoon Verdiep is begonnen

“Integriteit is voor mij essentieel”, zegt Van Besien nu. “Ik heb Tom Meeuws gevraagd om samen te zitten, want ik wil weten wat er is gebeurd. Van a tot z. Samen staat aan de kant van de Antwerpenaren, daar kan niet de minste twijfel over ontstaan. Samen staat voor eerlijkere, integere en transparante politiek en daar wijken we geen millimeter van af.”

Van Besien blijft intussen kritisch over het bouwproject aan de Slachthuissite waar Land Invest betrokken partij is en vraagt nog steeds uitleg daarover van het stadsbestuur. “Land Invest mag er drie keer zoveel woningen bouwen dan in andere grote stadontwikkelingsprojecten”, zegt hij. “De leefbaarheid op Den Dam komt hierdoor onder druk te staan.”

Meeuws laat maandagavond via zijn woordvoerster dan weer weten dat hij een paar weken geleden al beslist had om zijn consulty-activiteit af te bouwen, om meer tijd te hebben voor de politiek.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees