Rolex of Prada voor een prikje te koop op veiling van overheid

Rolex of Prada voor een prikje te koop op veiling van overheid

De feestdagen naderen. Cadeautjestijd. Wie eens ferm wil uitpakken, moet zaterdag naar Tweedekkerstraat in Brussel. Daar veilt de Federale overheidsdienst Financiën weer luxegoederen. Het moment om een Prada of een Hermes voor een prikje in te slaan.

De FOD Financiën is ook een beetje een winkelier. Ze mag inbeslaggenomen goederen verkopen, waarvan de opbrengst dient om een schuld af te lossen. Ook verbeurdverklaarde goederen die bij een misdaad zijn gebruikt, mag zij veilen. Maar evengoed nalatenschappen zonder erfgenamen, of afgeschreven wagens en kantoormateriaal van overheidsdiensten.

Volgende zaterdag organiseert de Fod een veiling met haast alleen maar luxegoederen. Er zijn een paar klassiekers bij. Onder andere het fameuze Heure H-uurwerk van Hermes, dat nieuw een stuk boven de 2.000 euro kost.

Er zijn ook handtassen van het Italiaanse topmerk Prada en het Franse Louis Vuitton (te herkennen aan het bruine LV-logo). Maar ook kostuums van Hugo Boss en pulls van het Britse Burberry. En couvertkoffers van onder andere Christofle.

Zaterdag kan u eerst de goederen gaan bekijken, tussen 8.30 en 10.15 uur. Daarna begint de openbare verkoop. Let wel: bovenop de prijs waarop wordt afgeklopt, betaalt u nog eens 20 procent kosten. De gekochte goederen kunnen meteen worden meegenomen of op 4 december ’s morgens.

Alle info vind u hier.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees