VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC Gullegem - Ferenc Soenens bedankt voor basisplaats met een doelpunt

“Ik wil elke kans grijpen om trainer te overtuigen”

“Ik wil elke kans grijpen  om trainer te overtuigen”

FC Gullegem - Temse: Indy Vancraeyveldt onderuitgehaald door Amin Kabir. Foto: bart vandenbroucke

Gullegem / Wevelgem -

Na drie nederlagen op een rij achtte Gullegem het welletjes. De rood-witten presenteerden Temse de rekening en bezorgden hun trouwe fans een klinkende 4-3 overwinning met alles erop en eraan. “Dat is genieten”, lacht Ferenc Soenens.

Op Gullegem was het zondag weer koekenbak. De toeschouwers werden vergast op aanvallend voetbal en konden genieten van zeven doelpunten. Het ene al wat mooier dan het andere.

Ferenc Soenens kwam nog eens aan de aftrap en bedankte met zijn eerste doelpunt van het seizoen. “Die goal stak me een hart onder de riem”, bekent de 20-jarige Soenens. “Net voor de rust konden we die opsteker goed gebruiken. Met een goed gevoel kwamen we voor de tweede helft weer aan de aftrap en gingen met een derde goal van Wim Vandoorne door op ons elan. De weg naar een nieuwe zege lag open, alhoewel we nog uit onze doppen moesten kijken voor een sterk Temse dat nooit de armen liet zakken.”

Ferenc Soenens is er nog altijd maar twintig. Hij kwam dit seizoen over van de beloften van Zulte Waregem. “Of het bij Gullegem loopt zoals ik verwacht had?” herhaalt de zoon van Kurt Soenens. “Een vaste stek werd me nog niet gegund, maar ik blijf hard werken. Ik grijp iedere speelkans aan om de trainer te overtuigen van mijn kunnen. Het best kom ik aan mijn trekken als verdedigende centrale middenvelder, maar op die positie is er hier geen gebrek aan spelers. Zeker niet met Jenci Dejonghe die vorige zondag sterk speelde. Dat is een meester is in het recupereren van ballen. Dus moet ik het voorlopig doen met mijn speelkansen als verdediger.”

“Of het verschil tussen de beloften van eerste klasse en tweede klasse amateurs groot is? Niet inzake tempo. Wel in inzake duelkracht. Wie hier zijn voetje niet durft zetten, valt uit de boot.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio