“Ik ben inderdaad niet honderd procent gelukkig met de ploeg”

Wout Van Aert op ramkoers met eigen ploeg: spanningen met manager Nick Nuyens lopen hoog op

Wout Van Aert op ramkoers met eigen ploeg: spanningen met manager Nick Nuyens lopen hoog op

Foto: rr

Het rommelt bij Veranda’s Willems-Crelan. Nadat de ploeg in het najaar nauwelijks resultaten haalde, zit er nu meer dan een haar in de boter tussen kopman Wout van Aert en manager Nick Nuyens. Er zijn frustraties over de ‘trage’ Felt-fietsen, maar wereldkampioen Van Aert lijkt ook kopman in een verzuurde relatie tussen renners en management.

Nick Nuyens, algemeen manager bij Veranda’s Willems-Crelan, contacteerde gisteren zelf de redactie. Om aan te geven dat het niet klopt dat Wout van Aert een transfer maakt naar Lotto-Soudal. Dat gerucht deed gisteren in ­razende vaart de ronde, zonder dat iemand wist waar het precies vandaan kwam. “Ik hoorde het zelf ook al”, reageerde Wout van Aert. “Het klopt niet.”

Van Aert gaat inderdaad niet voor Lotto-Soudal rijden. De Lotto-ploeg heeft geen budget voor een extra renner van dat kaliber en minstens zo belangrijk: de wereldkampioen ligt nog tot en met 2019 onder contract bij Veranda’s Willems-Crelan.

Wat wel klopt: Van Aert is niet gelukkig bij zijn huidige ploeg. De spanning tussen hem en manager Nick Nuyens liep de voorbije weken hoog op. Na zijn tegenvallende vierde plaats op de Koppenbergcross (1 november) stuurde Van Aert vanop stage in Lucca een mail naar Nuyens, waarin hij alles opsomde wat hij binnen de ploeg veranderd wil zien. Nuyens kon die aanpak niet appreciëren en ook een persoonlijke ontmoeting na de cross van Gavere kon de gemoederen nauwelijks bedaren.

Voor schut gezet

De frustraties van Van Aert hebben te maken met de logistieke aanpak van de crossen, waarbij de juiste mensen niet per se op de juiste plaatsen staan. Maar vooral de fietsen van constructeur Felt blijven een punt van discussie. Die ervaren renners als onvoldoende competitief. Dat was tijdens de wegcampagne al een groot thema binnen Veranda’s Willems-Crelan. Het is een publiek geheim dat een aantal wegrenners zich in het voorjaar beredderde met crosskaders.

De fietsen hebben de relatie tussen renners en management verzuurd. De renners voelden zich voor schut gezet omdat zij niet presteerden terwijl het management de ‘technische’ problemen niet als dusdanig erkende. In dat opzicht past het huidige ongenoegen van Van Aert in een groter verhaal.

De renner zelf wilde gisteren alleen kort reageren: “Laat ik het hierop houden: ik ben inderdaad niet honderd procent gelukkig met de ploeg.”

Volgens Nick Nuyens is er niks aan de hand: “Als Wout niet tevreden is, heeft hij dat nooit met zoveel woorden tegen mij gezegd.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.